Toatã documentatia pentru introducerea apei si a canalizãrii în Pasul Vîlcan, una dintre statiunile din Valea Jiului ce prinde contur, este finalizatã.  Urmeazã sã fie realizatã o retea lungã de aproape 4.000 de metri, pe o diferentã de nivel de 220 de metri, iar demersurile aratã cã totul ar putea sã înceapã din toamnã. Sunt si bani din dividende, iar singura problemã ar fi ca, din bugetul primãriei de la Vulcan, dar si de la Consiliul Judetean, sã se asigure doar cofinantarea.
„Alimentarea cu apã în zona turisticã Pasul Vîlcan este într-un stadiu destul de avansat vis-a-vis de ce înseamnã autorizatii si studiile ce au fost fãcute. S-a întocmit studiul cãtre Apele Române, pentru 3 izvoare, s-a obtinut certificatul de urbanism, s-a întocmit documentatia pentru obtinerea avizului de gospodãrire a apelor de la Apele Române, urmeazã sã obtinem si avizul de la Directia pentru culturã, culte si patrimoniu. Apoi am demarat  încheierea unui contract pentru mãsurãtorile topografice, lucru care se va realiza doar când se va duce zãpada din munte, pentru cã lungimea retelei de apã ajunge la 3 km si jumãtate si presupune atât alimentarea cu apã, cât si instalatii pentru stingerea incendiilor”
Pasul Vîlcan se dezvoltã, iar aici vor avea loc etape importante ale campionatelor  mondiale de long-board chiar în acest an. Tocmai de aceea, cei de la ape spun cã nu mai sunt multi pasi si totul va fi la standarde. „Dupã ce vor fi toate avizele vor fi obtinute, sursele de finantare deja se stiu: o parte,  dividendele Apa Serv, o sursã sunt bani de la primãrie, iar a treia sursã de finantare este din partea Consiliului Judetean. Când avem toate aceste surse de finantare,  preconizez cã, spre varã, vor începe lucrãrile, dacã licitatiile sunt gata”, a mai spus managerul Cristian Ionicã.
Când documentatiile vor fi gata, sursele de bani alocate, Apa Serv promite demararea licitatiilor.  Pasul Vîlcan va deveni astfel ce a de a doua statiune de munte ce va avea canalizarea si alimentarea cu apã potabilã realizatã, dupã Straja, unde lucrãrile au fost finalizate anul trecut.
Diana Mitrache