Luna martie le aduce angajatilor din cadrul Complexului Energetic Hunedoara mai multi bani la salariu.  Este vorba despre coeficientii de ierarhizare cu care cresc veniturile, dupã ce salariul minim a crescut si, în plus, sunt sporuri pe care le primesc din 1 aprilie. Sindicatele au avut discutii cu administratia si s-a decis ca acesti bani sã intre în salarii din luna urmãtoare.
„Conducerea administrativã a fãcut o adresã cãtre Consiliul de Administratie pentru a aviza aplicarea coeficientilor de ierarhizare si a sporului de pericol mãrit ca urmare a majorãrii salariului minim. Consiliul de administratie a avizat aplicarea coeficientilor de ierarhizare cu data de 1 martie si aplicarea noului spor de pericol cu data de 1 aprilie”, a declarat Darius Cîmpean, presedintele Sindicatului Muntele.
Mai mult, angajatii din cadrul Complexului Energetic Hunedoara urmeazã sã primeascã si vouchere de vacantã, la fel ca toti ceilalti bugetari.
„Tot în cadrul negocierilor, noi ma cerut conducerii administrative sã cearã aprobarea CA, pentru a începe negocierile privind deconturile partiale pentru biletele de odihnã. CA a avizat si acest lucru si vom începe negocierile, însã, au conditionat finalizarea acestor negocieri dupã aprobarea bugetului, stiut fiind cã acest drept noi nu l-am avut în CCM, si atunci el se poate aplica doar dupã aprobarea bugetului Complexului Energetic Hunedoara”, a mai spus liderul sindical.
Sindicatele vorbesc si despre faptul cã bugetul va fi suficient de mare, asa încât sã cuprindã toate aceste noi bonusuri pentru angajatii de la CEH. Asta, pentru cã multi s-au disponibilizat, o parte s-a pensionat si au rãmas mai putini angajati care sã primeascã aceste bonusuri la salariu.
Diana Mitrache