În perioada 2 -10 februarie 2019, la Bãile Olãnesti s-a desfãsurat editia a VIII-a a  Concursului de Sah Scolar ”Elisabeta Polihroniade”. Au participat 176 de sahisti de la cluburi de sah din toatã tara.
Sectiunile de concurs au fost: sah clasic (timp de gândire: 75 minute + 30 sec / mutare), sah rapid (timp de gândire: 15 minute + 10 sec / mutare), sah blitz (timp de gândire: 3 minute + 2 sec / mutare) si dezlegãri.
Gratie sprijinului financiar acordat de Consiliul Local al Municipiului Vulcan, prin C.S.M Mihai Viteazu, sahul din Valea Jiului a fost reprezentat la aceastã competitie de vulcãnencele Oana Schiopu si Diana Petculescu.
Sahistele din Vulcan (dublu legitimate la CSM Mihai Viteazu Vulcan si la CSS nr. 1 Timisoara) si-au respectat blazonul, prestatia lor a fost una deosebitã. La finalul întrecerii fetelor de 12 si 13 ani, Oana ocupat locul I la sah clasic, sah rapid si dezlegãri, iar Diana, desi a fost defavorizatã de vârstã (are doar 12 ani) s-a clasat pe podium (locul III) la sah blitz, sah rapid si dezlegãri!
Gratie titlului de campioanã la sah clasic, Oana Schiopu a primit de la organizatori, pe lângã si contravaloarea taxelor de cazare si masã la Campionatele Europene de Individuale de Sah Scolar care vor avea loc în perioada 30 mai –n 9 iunie 2019, la Mamaia.
Succesul fetelor de la CSM Mihai Viteazu nu este primul pe anul acesta, ele reusind sã obtinã douã rezultate prestigioase (Oana: Locul I la 16 ani si Diana: Locul I la 12 ani) la memorialul de sah rapid dedicat regretatei Cristina Foisor desfãsurat la Timisoara, în perioada 9 – 11 ianuarie 2019.
În perioada urmãtoare, Sectia de Sah a CSM Mihai Viteazu Vulcan va fi reprezentatã de 3 sportivi la Semifinala Campionatului National de Seniori la Sah Clasic (Timisoara 15 – 17 si 23 – 24 februarie 2019).
Cel mai asteptat eveniment sahist de la Vulcan va fi însã Cupa Dragobetelui (1 – 3 martie 2019), un concurs ajuns la editia a III-a, omologat FIDE, cu multe premii si suprize interesante pentru participanti sim pentru însotitorii acestora, dar si o utilã verificare înaintea Campionatelor Nationale pentru Juniori.