Pe potecile de munte, acolo unde zãpada asterne un covor alb, toate capãtã o altã dimensiune. Toti cei care s-au aflat în muntii Parâng, zilele trecute, au avut parte de o priveliste absolut spectaculoasã.
Portocaliul cald al soarelui de la apus s-a scãldat în marea de zãpadã de pe crestele montane. Doar cei mai norocosi, cei care au fost în munte au avut parte de o astfel de priveliste.

Autoritãtile locale de la Petrosani cautã sã dezvolte, în continuare, domeniul  schiabil Parâng. În acest sens, sãptãmânile trecute a fost montatã si o bandã  destinatã schiorilor începãtori. În Parâng, lucrãrile sunt executate în proportie de 20%. Oficialii Ministerului Turismului aratã cã pentru proiectul de dezvoltare a domeniului schiabil din Parâng s-au alocat putin peste 26 de milioane de lei din cele peste 350 de milioane necesare finantãrii proiectului. Lucrãrile din cadrul proiectului “Schi în România, municipiul Petrosani” au început în anul 2009. Investitia viza  „amenajare 17 pârtii de schi, telegondolã, 6 telescaune, 1 teleschi, 2 bazine acumulare apã, instalatie zãpadã  artificialã, fun park, park snow board, racord utilitãti, parcare auto, clãdiri multifunctionale”. Ministerul Turismului aratã cã în  decursul celor opt ani s-au alocat nici 10% din necesarul de fonduri.
Monika BACIU