Pensionarii, ultimele deconturi în primãvarã

Sute de pensionari primesc banii pe facturile de consum a anergiei electrice si de la Societatea Nationalã de Închideri de Mine acestea sunt ultimele transe în care oamenii pot primi banii.  Plãtile vor fi fãcute prin primãvarã, dupã ce se fac toate centralizãrile. Si, tot atunci, se fac si restul de plãti pentru cei care au restante mai vechi. „Am înteles cã luna februarie ar fi luna când se emit ultimele facturi. Sunt care au lunare, altii din douã în douã luni, asa cã noi sperãm cã, la începutul lunii aprilie sã avem datele centralizate si apoi sã intrãm în platã cu semestrul II al anului 2018 si, categoric, a restantelor din primul semestru care nu au fost  ridicate. Pe aceastã cale, rog pensionarii sã ia cu seriozitate acest anunt, pentru cã, ulterior date de 25 mai, practic, când s eface regularizarea anului carbonifer 2018, sumele necheltuite trebuie  restituite si, din pãcate nu vor mai putea intra în  posesia lor”, a spus  Petre Drãgoescu, director tehnic SNIMVJ.
Peste 7.000  de pensionari îsi deconteazã consumul de energie electricã prin intermediul Societãtii Nationale de Închideri de Mine din Valea Jiului. A fost stipulat în Contractul Colectiv de Muncã, la  vremea când lucrau la minã, ca pensionarii care îndeplinesc conditiile de iesire din sistem, la 45 de ani, cu 20 de ani vechime în subteran, sã aibã dreptul  la decontarea unui consum de 3.000 kW anual, energie electricã, respectiv 3 ratii de 850 kg de cãrbune (pentru cei cãsãtoriti) si 2 ratii de 850 kg de cãrbune (pentru cei necãsãtoriti). Cãrbuni, însã, nu mai pot primi, pentru cã Societatea de Închideri de Mine si-a încheiat activitatea de extractie a  huilei definitiv. Nici facturile din ianuarie 2019 încolo nu vor mai putea fi decontate, iar cele de pe anul trecut sunt ultimele.
Diana Mitrache

Advertisements

Un comentariu la „Pensionarii, ultimele deconturi în primãvarã

  • 13 februarie 2019 la 09:47
    Permalink

    Care dintre pensionari mai au gratuitati si dupa iesirea din cimpul muncii??? Si tot ei se vaita???…….Ma mir ca nu le dati si tichete de vacanta !!!!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.