Traficul rutier pe DN 67C, între Novaci si Rânca, judetul Gorj, a fost închis, marti, din cauza viscolului si a ninsorilor puternice, care reduc foarte mult vizibilitatea.  Trei utilaje care actionau în zonã au rãmas blocate, iar senilata de la SDN Târgu Jiu intervine pentru a-i evacua pe oamenii care lucrau pe aceste utilaje.
Compania Nationalã de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anuntã cã, dupã o noapte de cod galben de ninsori importante cantitativ, depunere de strat consistent de zãpadã si viscol în zona montanã, marti, Politia Rutierã si CNAIR au închis circulatia rutierã pe DN 67C între Novaci si Rânca, judetul Gorj. Mãsura a fost luatã din cauza viscolului si a ninsorilor consistente care produc vizibilitate extrem de redusã (aproape de 0).
„Precizãm cã din cauza condittilor meteorologice extreme de pe acest drum montan aflat la altitudine, 3 utilaje ce se aflau în actiune au rãmas blocate pe traseu. La aceastã orã, senilata de la SDN Târgu Jiu actioneazã pentru a-i evacua pe deserventii utilajelor rãmase blocate si pentru a-i transporta într-o zonã sigurã”, spun reprezentantii CNAIR, mentionând cã utilajele vor fi recuperate si vor actiona atunci când conditiile meteorologice din zonã vor permite. Administratia Nationalã de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o informare de precipitatii, în general moderate cantitativ, si intensificãri temporare ale vântului, valabilã pentru întreaga tarã. În 24 de judete, în special în zonele de munte, este cod galben de ninsori abundente  pânã miercuri dimineatã, la ora 2.00.