Interviu. Exclusivitate / ”Revin la fotbalul din Vulcan cu tot sufletul!”, declarã Dan Voicu, noul antrenor al echipei CS Vulcan.

 

Dan Voicu omul de fotbal cu o carierã prodigioasã la nivelul fotbalului din Valea Jiului, revine, dupã o jumãtate de an de ”tãcere”. El a preluat recent cârma echipei CS Vulcan, în calitate de antrenor al echipei.
Reporter: Dane, bun revenit în lumea fotbalului! Cum a fost pauza, cum e revenirea?
Dan Voicu:
Revin la fotbalul din Vulcan cu tot sufletul! Dupã frumoasa perioadã de la Hercules Lupeni, unde, timp de cinci ani m-am simtit foarte bine, iatã cã cei ce rãspund de destinele fotbalului vulcãnean  m-au abordat, ne-am înteles si acum,  la treabã!
Reporter: Cum ai regãsit echipa de la Vulcan pe locul 5 la finalul de tur 2018 – 2019 în liga a IV-a?
D. Voicu:
Eu am urmãrit-o îndeaproape pe parcursul turului si am constatat cã are  jucãtori valorosi, cu valente spre locul 1. Suferã în prezent la capitolul numeric, din pãcate, Ad. Farcas, Dan Belei, Sergiu Mihalache – ambii portari! – sunt suspendati, va trebui sã gãsim rapid solutii…
Reporter: Deci, începi cu stângul…
D. Voicu:
N-as spune chiar asa… Dar avem de recuperat patru puncte pânã la locul 1 si cam într-o lunã (nr. 16 martie) începe returul.
Reporter: Vulcanu a avut si perioade bune…
D. Voicu:
Oo, da, o perioadã foarte dragã mie a fost în 1977, când dupã douã tentative nereusite de promovare la baraj în 1961 si 1973 reusim cu antrenorul  Pilu Kotormany  promovarea în ”Divizia C” cu un lot de exceptie, amintindu-i aici pe Sarpe, Cãtuti, Haiduc, Pecsar, Justin Stoenescu, Iacov, Aruncuteanu…. Ce vremuri! Au urmat din acel moment 15 ani în divizia ”C”.
Reporter: Da, alte vremuri… Revenind la actualitate, cam cum ar fi?
D. Voicu:
Vom avea patru antrenamente pe sãptãmânã, voi lucra împreunã cu Doru Mârsava si el un om dedicat echipei de la Vulcan! Va fi la noi si M. Filip de la Inter Petrila (am mai lucrat cu el la Hercules Lupeni), mai am nevoie de 2 – 3  jucãtori, sã fim  în regulã si din punct de vedere numeric. Colaborez cu Daniel Duna (presedinte club)  si Ghitã Pantilimon (presedinte sectie  fotbal), sper sã fie bine. Va fi un retur greu, suntem echipele de pe locurile 1 – 5, toate cu sanse egale  la locul 1. Este un campionat echilibrat. Am convingerea cã vom face un fotbal  frumos. Vreau sã reînnod cei sapte  ani de antrenorat la Vulcan, am ambitia  sã las ceva în urma mea. Cred în mine, cred în forta grupului, existã potential.  Veti vedea cã din retur CSM Vulcan va avea un cuvânt greu de spus.
GENU TUTU

Advertisements