Proiecte suspendate în Valea Jiului

Nu mai sunt bani. Asta sustin cei de la Bucuresti, iar proiecte importante ce tin de infrastructura localã a Vãii Jiului nu vor mai fi finantat. Primarul din Petrosani, Tiberiu Iacob Ridzi spune cã lucrurile sunt grave si cã administratia este acum în impas.

„Chiar duminicã am vãzut hârtia care a ajuns la primãrie. O sã am o discutie cu cei de la minister, pentru cã aici e o problemã. Noi avem deja semnate contractele de finantare si suntem în faza de final cu procedura de licitatie si trebuie sã vedem ce solutie gãsim. Nu ni s-a dat nicio explicatie. Initial, noi am avut alocati, pentru Parâng, 7 milioane de lei, dar ultimii bani au venit în martie, când am primit 5 milioane de lei, urma sã mai primim încã 2 milioane de lei, dar ne-au fost tãiate fondurile”, spune Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.

Declaratiile primarului, sunt,însã, contrazise de prefectul Sorin Vasilescu, care spune cã fondurile nu au fost tãiate, ci doar diminuate deocamdatã pentru cã e nevoie de bani pentru pensii si salarii. „Cele douã proiecte  din Straja si Parâng nu au fost sistate, ci existã posibilitatea ca banii sã fie alocati mai lent, decât cel normal. Ele sunt prioritare si vor continua. Toate continuã, dar sumele care s-au preconizat a fi alocate în acest an, sunt mai mici, pentru cã Guvernul Ponta a avut nevoie de bani sã poatã acorda contributia la asigurãrile de sãnãtate ale pensionarilor pe cele 18 luni, a trebuit sã mãreascã salariile bugetarilor si sã gãseascã sursele necesare pentru plata ajutoarelor pentru însotitorii persoanelor cu handicap. A trebuit, apoi, sã acopere gaura de la Hidroelectricã si acolo a fost vorba despre sume mari. Toate acestea au fãcut ca resursele anumitor ministere au fost diminuate”, a adãugat Sorin Vasilescu, prefectul judetului Hunedoara.

Guvernul Ponta a sistat furnizarea fondurilor cãtre Valea Jiului, iar în acest moment sunt puse sub semnul întrebãrii mai multe lucrãri care vor genera someri. Este vorba de proiecte de anvelopare a blocurilor, sau de cele ce vizeazã domeniile de schi din Valea Jiului.

Diana Mitrache

Advertisements

Un comentariu la „Proiecte suspendate în Valea Jiului

  • 2 octombrie 2012 la 07:39
    Permalink

    Solutia ar fi fost ca domnul Ridzi sa treaca la USL inaintea alegerilor locale,din pacate,probabil din naivitate nu a facut-o.Poate nici acum nu e tarziu.

Comentariile sunt închise.