Valea Jiului se confruntã cu o situatie ciudatã. De o parte sunt cei care sustin cã nu îsi gãsesc un loc de muncã, iar de cealaltã parte a  baricadei de aflã  angajatorii care nu gãsesc sã angajeze  personal calificat.
Investitorii externi care sã dezvolte afaceri în Valea Jiului nu prea sunt. La Lupeni, terenul în suprafatã de 30 de hectare ecologizat de Conversmin îsi asteaptã chiriasii. Zona va fi declaratã ca fiind una industrialã, însã edilii asteaptã potentialii investitori care sã vinã si sã dezvolte zone de productie.
“Nu ne-au predat încã terenul, dar dacã va fi orice solicitare din partea oricãrui investitor, îl vom prelua atunci. Lucrarea trebuie sã aibã o garantie si atunci am discutat cu cei de la Conversmin si cât nu avem solicitãri nu are rost sã îl preluãm pentru cã nu o sã avem bani sã îl întretinem. si acolo o sã avem nevoie de pazã. Îl tin ei momentan, iar dacã vor exista solicitãri din partea investitorilor, îl vom prelua. Un investitor care vrea sã vinã trebuie sã angajeze minim 50-100 de oameni. Noi o sã prindem în PUG-ul orasului ca fiind o zonã industrialã unde vom încerca sã tragem canalizarea, curentul si gazul. Încercãm sã le oferim investitorilor toate conditiile pentru a putea sã îsi desfãsoare activitatea în cele mai bune conditii”,  a declarat Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni. Primarul municipiului Lupeni ridicã o altã problemã. Lipseste forta de muncã. Sunt angajatori care nu au cu cine lucra.
“Dacã mâine ar veni o firmã care sã angajeze 100 de oameni, nu ar gãsi. Nici 50 de oameni nu ar gãsi. Avem aceiasi oameni care se învârt peste tot. S-au fãcut angajãri la CEH. Tot oamenii care au lucrat la alte firme s-au dus. Mi  s-au plâns angajatorii cã au rãmas fãrã muncitori”,  a mai spus sursa citatã.
Terenul amplasat la intrarea în localitate a fost cândva o groapã pe care s-a depozitat steril. Actele de ecologizare  s-au semnat în iunie 2016, când primãria Lupeni a predat acest amplasament în suprafatã de 29,3 ha, cãtre cei de la Ministerul Economiei, prin Conversmin. Acesta este  singurul teren de aproximativ 30 de ha, care va fi pus la dispozitia celor interesati.
Monika BACIU