Trei catarge ar fi trebuit sã construiascã, Consiliul Judetean, anul trecut în mai multe locatii din judet. A trecut si data de 1 decembrie, atunci când s-au sãrbãtorit 100 de ani de la Marea Unire de la 1918 de la Alba Iulia, iar catargele nu au mai fost realizate.
Acum un consilier judetean PSD vine cu o nouã propunere. Sã se realizeze o cruce de 27 de metri în locul catargelor. Zona propusã este dealul Uroiului de la Simeria.
“Vreau sã fac o propunere. Vreau sã o lansez, nu vreau sã o discutãm acum, ca sã nu discutãm la cald, în contradictoriu. Cu o parte din colegi am discutat, am discutat si cu conducerea consiliului judetean si propunerea mea este urmãtoarea: întrucât pentru cele trei catarge, despre care s-a tot discutat în sedintele noastre, nu s-au mai demarat lucrãrile de ridicare a lor, eu vin cu o altã propunere, pentru care sã initiem, eventual un proiect de hotãrâre – ridicarea pe  Dealul Uroiului a unei cruci asemãnãtoare cu cea de pe Muntele Mic, de vreo 27 de metri. E o locatie care ar da foarte bine, pentru cã un catarg îl vezi de la 2-3 km, poate mai putin, pe când o cruce ridicatã pe Dealul Uroiului – pe cusma lui Decebal, cum am învãtat noi la scoalã – se vede de undeva de pe la Orãstie, de la Ilia, de pe Valea Streiului. Ar trebui sã fie si luminatã peste noapte. Si cred cã si pretul de cost este mai mic decât al celor trei catarge”,  a spus consilierul judetean,  Mircea Popa.  Propunerea consilierului judetean va fi analizatã. Existã însã o serie de incertitudini în ceea ce priveste zona.
Monika BACIU