Unitatea medicalã din Uricani, care nu a functionat niciodatã si care a gãzduit doar câteva cabinete ale medicilor de familie, devine si centru de îngrijire pentru adulti.  Investitia este a Consiliului Judetean Hunedoara si responsabilii acestei institutii spun cã îl inaugureazã în câteva luni, când vor fi gata lucrãrile. Asta crede si Dãnut Buhãescu, primarul din acest oras, care a afirmat cã deja sunt scoase la  concurs mai multe posturi, pentru personalul ce va deservi noua unitate.
„O parte dintre posturile de asistente, infirmiere, bucãtari, soferi, magazioneri, s-au scos la concurs si, în paralel, mai au de obtinut avizul ISU. Într-un termen rezonabil, maxim 3 luni, noi sperãm sã fie pornitã activitatea”, a spus Dãnut Buhãescu, primarul orasului Uricani.  În corpul A al clãdirii functioneazã mai multe cabinete cu medici de  familie, ori cabinete de  specialitate, însã, clãdirea nu a functionat ca spital de ani buni, nefiind construitã dupã standardele necesare acestei activitãti. În toti acesti ani, administratia localã si primarii care  s-au perindat la Uricani, au cãutat sã transforme  unitatea, în spital, mai  ales cã oamenii bolnavi, care ar fi avut nevoie  de consultatii,  veneau chiar si din Câmpu lui Neag.
„Acolo va fi un fel de azil, chiar mai mult de atât, ei având o componentã medicalã puternicã.  Vor fi internati oameni cu probleme medicale majore, deficiente locomotorii,  care nu mai pot sã se  îngrijeascã singuri, dar care au nevoie de astfel de cereri. Sunt 30 de locuri si cred cã va fi umplut  imediat, cã cereri existã”, mai afirmã edilul.  Spitalul din Uricani a fost închis în 2003, când a fost considerat mic si  ineficient. În 2007, primãria Uricani si Ministerul Sãnãtãtii au început renovarea clãdirii, care a costat aproximativ 800.000 de lei, iar în  corpul A sunt cabinete de medicinã internã, pediatrie, ORL, ginecologie si  oftalmologie.
Diana Mitrache