Compania Nationalã de Investitii continuã procedurile pentru realizarea unui bazin didactic si la Petrila. A fost scos la licitatie dirigentia de santier pentru “Construire Bazin didactic de înot, localitatea Petrila, str.8 Martie, judetul Hunedoara”.
“Principalele obligatii pentru verificarea realizãrii corecte a executiei lucrãrilor de constructii si instalatii aferente acestora sunt urmãtoarele verificarea existentei autorizatiei de construire, precum si a îndeplinirii conditiilor legate cu privire la încadrarea în termenele de valabilitate; verificarea concordantei dintre prevederile autorizatiei de construire si ale proiectului, conformitatea planurilor de amplasament si a planului de situatie cu avizele si acordurile obtinute, respectiv concordanta amplasãrii lucrãrilor proiectate cu retelele de utilitãti  existente pe teren; verificarea prin specialistii prestatorului a fiselor tehnice a utilajelor, a echipamentelor tehnologice si functionale cu montaj, a utilajelor fãrã montaj si dotãrilor; participarea ca reprezentant al beneficiarului la predarea cãtre antreprenor a terenului rezervat pentru organizarea de santier; verificarea existentei si respectarea “planului calitãtii” si a procedurilor/instructiunilor tehnice pentru lucrarea respectivã; urmãrirea permanent a respectãrii proiectului tehnic, a detaliilor de executie, a caietelor de sarcini si a reglementãrilor tehnice în vigoare referitoare la executia lucrãrilor de constructii, confirmând la platã numai lucrãrile corespunzãtoare din punct de vedere cantitativ si calitativ si care întrunesc toate conditiile impuse antreprenorului”, aratã documentatia.
Sunt doar câteva din documentatiile pe care firma va trebui sã le respecte. Valoarea estimatã este de 53.717,78 lei reprezentând 1% din valoarea lucrãrilor de executie. Durata de realizare este de 10,5 luni perioada de garantie acordatã este de 36 de luni. CNI,  finantatorul acestui proiect, a semnat contractul de proiectare si executie a acestei importante investitii publice, la finalul anului trecut. Mai mult, a fost fixat si un termen de executie a lucrãrii, care este de 10 luni.
Astfel, autoritãtile locale estimeazã cã anul viitor pe vremea asta s-ar putea inaugura noua investitie, dacã lucrurile decurg  conform planului. Edificiul va fi realizat dupã modelul celui de la Petrosani. Pe raza orasului Petrila nu existã niciun alt bazin de înot, iar prin acest proiect se urmãreste implicarea tineretului si a elevilor în activitãti sportive si totodatã se va pune accentul pe dezvoltarea armonioasã a acestora prin practicarea sportului si petrecerea timpului liber într-un mod cât mai plãcut.
Monika BACIU