Minerii si energeticienii din CEH cer vouchere de vacantã

Dupã profesori, functionari publici si medici, si minerii si energeticienii cer sã li se acorde vouchere de vacantã si tratament.
Acestia, date fiind problemele de sãnãtate cu care se aleg din cauza muncii din subteran, sau din mediul viciat, cum este cazul energeticienilor, aveau aceste facilitãti pânã acum câtiva ani. Discutiile se poartã marti, 22 ianuarie, la sediul Ministerului Energiei, sindicatele fiind decise sã lupte pentru acest drept.
„Dorim sã avem o discutie referitoare la biletele de odihnã si tratament. Nu este normal, si am sesizat conducerea executã a CEH, sã informeze Consiliul de Administratie, cã ne dorim o rezolvare si pe aceastã temã, legatã de biletele de odihnã si tratament”, a spus Darius Câmpean, presedintele Sindicatului Muntele, sindicat reprezentativ la nivelul CEH.
Discutiile se poartã la minister cu Doru Visan, dar, cred sindicalistii cã sunt sanse ca si minerii si energeticienii din cadrul Complexului Energetic Hunedoara sã primeascã astfel de tichete de vacantã. „Se practicã douã variante: una este cã a voucherelor de vacantã, iar cealaltã este a deconturilor, partiale, într-un anumit procent, din valoarea facturilor biletelor de odihnã si tratament”, mai spune liderul minerilor.
Cu ani în urmã, minerii aveau si agentii de turism care deserveau si, spre exemplu, mina Paroseni avea un complex la mare. Oamenii care trudesc în minã au probleme de sãnãtate si spun cã se încadreazã si ei în categoria bugetarilor cu drept la vouchere de acest tip. Discutiile de poartã marti la ministerul de resort, iar sindicalistii sperã sã obtinã si aceastã facilitate pentru angajati, în ciuda situatiei dezastroase, din punct de vedere financiar, în care se aflã complexul hunedorean.
Diana Mitrache

Advertisements

12 comentarii la „Minerii si energeticienii din CEH cer vouchere de vacantã

 • 21 ianuarie 2019 la 19:19
  Permalink

  doar atat? la cum merg de bine minele este prea putin

 • 21 ianuarie 2019 la 20:12
  Permalink

  Sa se faca investitii la Mina Livezeni si Mina Vulcan !

 • 21 ianuarie 2019 la 21:00
  Permalink

  Credeam ca aveti nevoie de investitii nu de bani aiurea, ca doar nu cu vaucerele va asigurati locul de munca si implicit viata.Ce fel de conducatori si sindicalisti aveti, de se gandesc doar la burdihanul lor ?

 • 21 ianuarie 2019 la 23:06
  Permalink

  Cu siguranta ca tanti Cimpean a vazut reclama cu Roby-Direct, cel ce-ti este alaturi de la rezervare si pina la cazare si sub puternicul impuls sexual transmis de sexosul actor cu palarie din clip, a pus mina pe telefon, a suna-o pe Argentina lui Brinzan si sau inteles sa-si cicaleasca barbateii pina ce le-or obtine si lor, o intilnire cu sexosu… Bietu Darius, n-are ce face, se executa de nu vrea sa manince ciorba rece si sa doarma in baie, desi burtica lui micuta si suta de kile de osinza acumulata, ai soptesc la ureche c-ar fi mai bine sa se pensioneze. Cit de Brinzan, el sarmanul, mai are de bagat mina ca Berila, ca executoarea Pupeza, il pindeste si-i opreste din banutii primiti drept leafa, pina la echivalarea sumei de 100.000 lei NOI :)))

 • 21 ianuarie 2019 la 23:18
  Permalink

  cat sunt bani la bugetul statului sa fie primit orice

 • 22 ianuarie 2019 la 14:18
  Permalink

  Ba da cat tupeu aveti, ba???? Vouchere de iesire din sistem nu vreti?????

 • 22 ianuarie 2019 la 14:29
  Permalink

  Stiti cumva daca se poate merge in vacanta in Madagascar ? Mi-e dor de mazare…

 • 22 ianuarie 2019 la 14:31
  Permalink

  Vand complex energetic cu termocentrala in dotare . Relatii la sediul psd .

 • 22 ianuarie 2019 la 19:31
  Permalink

  Ba eu zic sa va pensioneze pe toti si sa inchida tot tot cnh-ul ,asa o sa votati toata viata voastra psd pentru eternitate.

 • 23 ianuarie 2019 la 02:28
  Permalink

  este si normal doar nu suntem mai prosti ca minerii din CEO

 • 23 ianuarie 2019 la 11:07
  Permalink

  s-au suntem?

 • 23 ianuarie 2019 la 11:53
  Permalink

  Ba daaaaa…..

Comentariile sunt închise.