Autoritãtile locale de la Petrosani au în vedere modificarea taxelor de utilizare a bazinului didactic din localitate. În acest sens, a fost lansatã în dezbatere publicã un astfel de proiect de hotãrâre.
Cei interesati pot face propuneri pânã în data de 4 martie. “Prin raportul nr. 9/14.01.2019 întocmit de cãtre administratorul bazinului de înot, se solicitã majorarea tarifelor aplicate la bazinul de înot din cauza cheltuielilor mari legate de întretinerea acestuia: energie electricã, gaz, apã, substante dezinfectante, dar si completarea cu tarifele ce privesc sauna pentru elevi/studenti si sauna+bazin pentru elevi/studenti”, aratã proiectul lansat în dezbatere publicã. Tarifele propuse sunt urmãtoarele: bilet de intrare adulti – 16 lei (15 lei în prezent); bilet de intrare pensionari – 14 lei (14 lei în prezent); bilet de intrare elevi/studenti – 8 lei (neschimbat); abonamente elevi/studenti 10 sedinte + 2 gratis 30 zile – 80 lei; abonamente adulti 10 sedinte + 2 gratis 30 zile -160 lei (150 lei în prezent); abonament pensionari – 140 lei (120 lei în prezent); saunã simplã adulti – 20 lei (neschimbat); saunã + bazin adulti – 26 lei (25 lei în prezent); saunã+bazin pensionari – 22 lei (20 lei în present); saunã+bazin elevi/studenti – 16 lei; saunã elevi/ studenti – 8 lei; cursuri initiere copii – 8 lei.
Potrivit proiectului lansat în dezbatere, prin “sedintã” se întelege o perioadã de timp limitatã la maxim 2 ore începând de la ora plãtii biletului de intrare sau preentãrii abonamentului la intrarea în bazin. Pentru o perioadã de timp petrecutã în ncinta bazinului peste cele 2 ore achitate la intrare conform biletului se va percepe o taxã suplimentarã plãtibilã la iesirea din incintã calculatã la 5 lei/fiecare jumãtate de orã suplimentarã sau fractiuni. Elevii si studentii au obligatia prezentãrii la intrare a unui document valabil care atestã calitatea de elev sau student. Încã de la începutul acestui an, primarul municipiului Petrosani, Tiberiu Iacob Ridzi spunea cã bazinul didactic genereazã piederi.
“La bazinul de înot a fost un an bun, în sensul în care pierderea care o aveam programatã a ajuns la 8000 de lei/lunã. În acest moment la bazin mergem cu un deficit de 8000 de lei/lunã. Când am pornit aveam si un deficit de 20.000 de lei/lunã. Asta înseamnã cã sunt mult mai multi oameni care merg la bazin”,  a declarat, la începutul acestui an, Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani. Bazinul didactic din Petrosani, unic la nivelul Vãii Jiului, ar putea fi promovat si în celelalte localitãti, astfel turistii care vin aici din alte zone ale tãrii sã afle despre acest obiectiv.
Monika BACIU