Trafic îngreunat de ninsoare

Traficul pe toate arterele din zona Vãii Jiului este mult îngreunat în aceastã perioadã de cantitãtile uriase de zãpadã care au cãzut în ultimele 24 de ore.
Drumarii au iesit în teren si, potrivit celor care gestioneazã Dispeceratul Drumurilor Judetene din zonã, se circulã în conditii de iarnã.  „Nu pot sã spun cã  drumurile sunt la negru, dar vãzând cantitatea mare de  zãpadã, drumurile judetene sunt practicabile si se circulã, desigur, în conditii de iarnã. Avem o atentie deosebitã  si pentru drumurile spre statiunile de munte, dar recunosc cã  ne intereseazã, nu numai  statiunile de munte, ci si întreaga infrastructurã de drumuri judetene”, a spus Costel Avram, administrator public al judetului Hunedoara.
Si, pentru cã oamenii sunã la dispecerat si cer ajutor drumarilor, masinile de la deszãpezire sunt  monitorizate prin GPS, pentru a se sti exact când si unde ajunge fiecare autovehicul.  „Avându-se în vedere faptul cã, în dispeceratul CJH existã acel calculator pe care noi, datoritã GPS-urilor, vedem exact dacã a mers vreo masinã într-o anumitã zonã, am lãsat în continuare acel sistem. Noi vedem exact care sunt masinile care stau în bazã, sau care sunt cele ce  circulã si vedem chiar si cu câti km ruleazã. Mã bucur cã am fãcut operational acel numãr la care sã sune oamenii si se pare cã, la nivelul de judete, suntem singurul judet cu un telverde pentru deszãpezire. Sunã chiar si din Recas si din Caras Severin”, mai spune Costel Avram. Se va actiona, spun drumarii,  pe toate drumurile si drumarii au iesit în stradã, însã, a nins foarte mult, masinile sunt parcate pe marginea drumului, iar asta  îngreuneazã enorm deszãpezirea arterelor.
Diana Mitrache

Advertisements