Studentii Universitãtii din Petrosani sunt invitati sã se întreacã pe pârtiile de schi din Parâng în cadrul unui concurs organizat de Universitatea Petrosani.
Scopul concursului este de a promova practicarea sporturilor de iarnã în rândul studentiilor, absolventilor si profesorilor Universitãtii din Petrosani, a altor institutii invitate si de a facilita cooperarea dintre acestia pentru a crea o comunitate academicã mai puternicã. La concurs se pot înscrie studentii, absolventii, veterani si cadrele didactice ale Universitãtii din Petrosani precum si cei ai altor institutii invitate.
“Avem o competitie sportivã, în Parâng, competitie de schi unde dorim sã participe cât mai multi studenti si nu numai, o competitie care deja începe sã aibã traditie. Noi am trimis aceastã solicitare a competitiilor pe care le avem pe parcursul anului 2019, dar cred cã nu vom putea primi rãspunsuri pentru competitiile pentru care vom putea primi finantãri decât dupã ce se elaboreazã bugetul. Ne vom descurca cu resurse proprii astfel încât competitia sã fie cât mai atractivã”,  a spus prof. Univ. dr. Ing. Radu Sorin Mihai, rectorul Universitãtii Petrosani.
Evenimentul va avea loc în data de 20 ianuarie, pe pârtia A din statiunea montanã Parâng. Se va desfãsura un concurs de slalom la schi si snowboard care constã într-o coborâre pe pârtia A într-un traseu marcat cronometrat. Juriul probei este format din directorul de concurs, responsabilul de probã, responsabilul pârtiei si arbitrii. Arbitrajul va fi asigurat de profesorii de educatie fizicã din cadrul Facultãtii de Stiinte în colaborare cu echipa Salvamont Petrosani. Cronometrajul va fi asigurat cu aparaturã electronicã asiguratã de CSS Petrosani si de personal calificat.
Monika BACIU