Monitorii de schi care activau în statiunea montanã Parâng au plecat la Voineasa. Autoritãtile locale încearcã sã îi determine pe acestia sã se întoarcã în cea mai veche statiune montanã a Vãii Jiului.
Pentru a fi posibil acest lucru, autoritãtile locale încearcã, cu pasi mici, sã realizeze investitii în zona turisticã. Pentru început a fost achizitionatã o bandã transportoare a cãrei lungime este de 40 de metri, urmând ca aceasta sã fie mai apoi prelungitã.
„Îmi doresc sã aducem înapoi monitorii de ski pentru scolile de ski. În Voineasa banda are o lungime de 15 m si toti monitorii au plecat acolo. Acum avem posibilitatea de a lua aceastã bandã care se poate si prelungi în timp si care se poate monta chiar dacã este zãpadã. Vrem sã dãm drumul”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani. Consilierii locali considerã cã banda  transportoare nu are nicio utilitate dacã teleschiul nu functioneazã, în zona respectivã fiind singura  pârtie din Parâng destinatã începãtorilor. La finalul anului trecut, Consiliul Local al municipiului Petrosani a decis aprobarea alocãrii din bugetul local a sumei de 86.000 lei (cu TVA) în vederea achizitionãrii unui transportor cu bandã pentru schiori în lungime de 40 m, care va fi amplasat în Statiunea Parâng.  Covorul rulant are o putere de 4 kw, vitezã de deplasare de pânã la 0,7 m/s, si o capacitate de 2500 persoane.
Monika BACIU