Cuplul criminal a atacat solutia Tribunalului Hunedoara, astfel cã ultimul cuvânt îl vor avea magistratii din Alba Iulia. Varga Sandor si Turi Emese au fost condamnati la finele anului trecut,  pentru tentativã de omor deosebit de grav.
Sandor si Emese au fost trimisi în instantã dupã ce au comis mai multe jafuri armate pe teritoriul României, unul dintre ele în municipiul Hunedoara. Supranumiti „Bonnie si Clyde ai Estului“, cei doi criminali sunt încarcerati într-o închisoare din Ungaria, pentru crime comise pe teritoriul statului vecin. Instanta de fond i-a condamnat pe cei doi fãrã acord de recunoastere.
Astfel, Varga Sandor a primit mai multe condamnãri pentru tâlhãriile armate comise pe teritoriul României si tentativã de omor calificat deosebit de grav, urmând sã execute o pedeapsã de 15 ani închisoare. Iubita lui Turi Emese a fost condamnatã la 7 ani si 6 luni închisoare.
Cei doi inculpati trebuie sã plãteascã daune materiale si civile de circa 300 de mii de euro. Sentinta a fost atacatã de cei doi iar dosarul se aflã pe rolul Curtii de Apel Alba Iulia.
Cuplul fãcea parte dintr-o grupare denumitã „Brigada mortii”, care actiona în România si Ungaria,  avându-l ca lider pe Varga Sandor. Bãrbatul este din Codlea, judetul Brasov, si a fost prins, împreunã

cu iubita sa, pe teritoriul Ungariei, dupã trei ani de la comiterea jafului din Hunedoara. În Ungaria au fost acuzati de comiterea a patru crime si trei jafuri armate. Se pare cã în 2009, „Bonnie si Clyde”  l-ar fi executat pe patronul unui magazin de bijuterii, cãruia i-au îngropat, mai apoi, cadavrul, pentru a nu fi descoperiti.  Un an mai târziu, tot pentru bani, cuplul a mai ucis o familie de vietnamezi. În tara noastrã, cuplul criminal a actionat în perioada august – decembrie 2007. Sandor si iubita sa au pãtruns în incinta a patru case de amanet, aflate pe raza unor judete din tarã. Sub amenintarea armei, casierele erau nevoite sã le dea jefuitorilor banii aflati în casã, dar si bijuterii, iar apoi cei doi dispãreau cu diferite autoturisme, unele având numere false de înmatriculare. În data de 17 decembrie 2007, au actionat si în municipiul Hunedoara, la o casã de amanet. În timpul jafului, Sandor împuscat-o pe angajata casei de amanet în cap. Din fericire, femeia a supravietuit, însã, în urma rãnilor suferite si-a pierdut ochiul stâng.
Maximilian Gânju