Încã o investitie majorã este în plin proces de derulare la Spitalul de Urgentã din Petrosani. Se lucreazã intens la realizarea spãlãtoriei unitãtii medicale.
Edilii estimeazã cã lucrãrile vor fi finalizate undeva în luna aprilie, cel târziu.
“La spital, se lucreazã la noua spãlãtorie, se monteazã toate utilajele care sunt noi. Sper ca în luna martie-aprilie sã fie gata si aceastã investitie, urmând sã vedem ce alocãri bugetare vom primi în anul 2019”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.
În ceea ce priveste investitiile privind constructia noului corp de clãdire al Spitalului, primarul Tiberiu Iacob Ridzi spune cã evolutia acestei investitii majore, dar absolut necesare, pentru extinderea principalei unitãti de asistentã medicalã din Valea Jiului depinde de alocatiile bugetare pe care  administratia de la Petrosani le va primi, în acest sens, de la Ministerul Sãnãtãtii.  Lucrãrile pentru  constructia clãdirii au început în urmã cu trei ani si fac parte dintr-un proiect amplu care a demarat prin anul 2015. Pânã acum a fost ridicatã clãdirea, montate ferestrele exterioare si cam atât. 30 de milioane de lei, din cele 130 de milioane necesare au fost alocate de la Ministerul Sãnãtãtii pentru realizarea corpului nou. Proiectul ar fi trebuit finalizat anul trecut, numai cã sumele alocate de la minister au fost insuficiente pentru finalizarea la termen a lucrãrilor.
Monika Baciu