Pentru cã sunt proprietari pe mai multe zone centrale din Petrosani, asa-zisii investitori au lãsat zona centralã a orasului de izbeliste.
Un teren viran, doar îngrãdit cu o plasã de sârmã, vara nãpãdit de bãlãrii si iarna acoperit de mormane de zãpadã, este ceea ce vede oricine în zona zero a municipiului. Alãturi o clãdire cândva cu bulinã rosie, stã nedemolatã si nefolositã si toate în zona centrului orasului. Nimeni nu poate face nimic si cei din primãria Petrosani spun cã totul este la mâna proprietarilor, care nu se grãbesc sã facã nimic.
„Despre Hotelul Central nu stim mare lucru. E un teren privat. Noi am fãcut anul trecut niste solicitãri si ei au curãtat terenul. Fiecare face cum crede pe domeniul lui. Pot sã îl lase asa cât vor ei”, spune Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.  Pentru terenul situat lângã clãdirea vechii poste, si ea abandonatã pentru a fi demolatã, dar ulterior reabilitatã, când a dispãrut bulina rosie, dar tot nefolositã,  taxele si impozitele sunt la zi. Asa se face cã, la un simplu calcul, pentru suprafata de 1.216 mp din centrul Petrosaniului, pe care  cândva era un vechi hotel, ce aducea un iz de istorie, dupã felul cum era construit, proprietarul, reprezentantul unei firme din Hunedoara plãteste aproape 1000 de lei pe an. Taxa i-ar putea fi majoratã, ca sã fie fortat cumva sã renunte la bãlãrii, dar nimeni nu s-a gândit la asta.
Proprietarii acestor terenuri nu au fost niciodatã trasi la rãspundere. De vechea postã, clãdire ce apartinea de Romtelecom, nu s-a mai ales nimic, iar chioscurile din apropierea ei sunt aproape pãrãsite. Si toate, în zona zero a orasului, desi, aici, ar fi  trebuit sã se ridice, încã de prin 2007, un hotel de patru stele. Investitorul, care are actiuni la SIF Banat s-a rezumat, însã, doar la a demola vechiul hotel si la a împrejmui terenul viran, care an de an este nãpãdit de bãlãrii, iar de curând a cumpãrat si clãdirea vechii poste, pe care spunea cã o va demola.
Diana Mitrache