Numãr record de turisti si încasãri bune pe pârtiile din Parâng

Aproape 16.000 de bilete au fost vândute turistilor care au vrut sã urce cu telescaunele în Parâng, si asta doar în cele douã sãptãmâni de vacantã.  Pârtiile au fost perfect  amenajate si schiorii au urcat la munte, pentru cî a nins si timpul a fost perfect pentru astfel de activitãti în aer liber.
„Este pentru prima datã când mergem la capacitate cu toate instalatiile. În ultimele douã  sãptãmâni, începând cu ultima sãptãmânã din luna decembrie si prima sãptãmânã din acest  an, veniturile înregistrate pe domeniul schiabil au fost: la telescaunul vechi 131.816 lei încasãri, iar la telescaunul nou 141.871 de lei încasãri. Am avut, în douã sãptãmâni, 15.941 de accesãri. Asta înseamnã bilete vândute, dar nu neapãrat persoane, pentru cã o persoanã poate sã meargã de mai multe ori pe o instalatie de transport”, a explicat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.
Domeniul schiabil din Parâng este deservit de douã instalatii de transport pe cablu de tip telescaun si acesta este singurul mijloc de transport pe timpul sezonului în care vin turistii în statiunea de aici.  „Domeniul schiabil a mers foarte bine si merge si în continuare bine. Pârtiile sunt bune. Pentru prima datã TS3 a produs mai multi bani decât cel vechi. Asta înseamnã cã s-a schiat mai bine pe pârtia C”, mai afirmã primarul din Petrosani.
Cea mai mare problemã, însã, rãmân aici locurile de parcare. „Avem douã inconveniente. Unul este legat de lipsa terenului si apoi, proprietãtile de acolo sunt proprietãti private. Primãria nu are si nici nu a avut teren în domeniul public. Dar, existã solutii. Sunt acum cam 400 de locuri de parcare pe domeniul privat. Nu vom putea rezolva probabil, niciodatã un numãr de parcãri acolo sus si atunci ne gândim la un alt mijloc de transport, cum este transportul în comun de jos”, a conchis Tiberiu Iacob Ridzi.
Statiunea Parâng a rãmas în urma statiunii Straja si pentru cã infrastructura nu este încã la un nivel convenabil. În acest loc se va lucra, din primãvarã, la drumul de acces auto, care acum este închis, dar si la un nou telescaun.
Diana Mitrache

3 comentarii la „Numãr record de turisti si încasãri bune pe pârtiile din Parâng

 • 8 ianuarie 2019 la 20:22
  Permalink

  Daca guvernul PSD (Valea Jiului a votat 28 de ani cu ei) ar acorda bani de dezvoltare a Domeniului Schiabil Parang atuci s-ar ridica nivelul de trai in zona .

  Răspunde
 • Pingback:Numãr record de turisti si încasãri bune pe pârtiile din Parâng | Realitatea Petrileana

 • 9 ianuarie 2019 la 18:18
  Permalink

  N-ar strica sa faceti o vizita in Straja unde asta vara s-au montat un telescaun si un teleschi care merg in plin in aceste zile. Ati vedea si cum trebuie sa arate partiile . Ca sa nu mai spuneti ca sunt bune, când desi tebuie sa urci in cl?pari cu schiurile in spate sa schiezi pe pârtia B, te trezesti ca nici nu este amenajat? in partea de sus, iar in zonele mai dificile chiar dai de pietre cu toat? z?pada cazut? din cer. Si poate cifrele ar merita comparate, ca sa aveti imaginea a ceea ce ati fi putut obtine facand parcari, drum, telescaun etc. De lament?ri… am obosit.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.