Timp de 4 zile, de la sfârsitul sãptãmânii trecute, niciun tren nu a ajuns în statia CFR Petrosani dinspre Târgu Jiu.  Primul tren a venit miercuri, la ora 11,00 cu o întârziere de o orã si în el erau doar 4 cãlãtori. Asta, pentru cã oamenii s-au temut sã mai plece pe aceastã rutã, pentru cã nimic nu mai pare a fi sigur pe calea feratã.
Maxim 4 cãlãtori au venit cu garnitura care a plecat din Craiova si cãlãtorii spun cã  s-au încumetat, dupã ce au aflat cã se poate circula din nou pe aceastã rutã. Unul dintre ei venea, însã, de la Târgu Jiu.
„Având în vedere cã vin doar de la Târgu Jiu, a durat putin cãlãtoria mea cu trenul, aproape normal. Am fãcut cam o orã si jumãtate. Vina CFR–ului este oarecum scuzabilã, cã nu puteau sã facã prea multe, datã fiind iarna asta”, a spus unul dintre cãlãtori.
Un alt cãlãtor, însã, a venit tocmai din Italia si, dacã din tara lui a fost mai usor drumul pânã în capitalã, mai greu i-a fost sã ajungã la Petrosani si de aici la Petrila.
„Vin din Sicilia, de douã zile. Am fost cu avionul, am petrecut noaptea în tren, a fost greu”, a spus un italian care a avut ghinionul sã stea 48 de ore în mijloacele de transport de la noi din tarã. Niciun tren nu a circulat pe ruta Petrosani – Târgu Jiu si nici mai departe de sâmbãtã dupã-amiazã, când trenul care a plecat din Arad a avut peste 20 de ore întârziere. Zãpada care a cãzut în cantitãti uriase a rupt copaci si a întrerupt alimentarea liniilor de înaltã tensiune, asa încât nicio garniturã nu a mai putut pleca. Traficul feroviar spre sudul tãrii a fost reluat miercuri dupã-amiazã când spre Craiova a plecat, din Petrosani, prima garniturã de tren.
Diana Mitrache