Retrospectivã. Sportul în Valea Jiului în urmã cu aproape un deceniu (2009) la sfârsit de an

Dincolo de gazon
Pe 1 decembrie 2009, în plinã desfãsurare a campionatului diviziei ”B”, cu Jiul Petrosani pe tablou, la Petrosani se sãrbãtoarea cu mare fast împlinirea a 90 de ani de la înfiintarea echipei de fotbal Jiul. În prezenta unei sãli (de marmurã) arhipline, la Primãria Petrosani, au fost un numãr apreciabil de fosti fotbalisti ai Jiului, din toate generatiile, anii 50 (Vasiu, Gram), anii 60 (Casandra, Tonca, Georgevici, Talpai), anii 70-80-90 (Multescu, Rozsnyai, Giuchici, Sãlãgean, Ciupitu, V. Popa, Militaru, Bãlutã, Ov. Dodu, V. Stancu, Cãlugãrita, Cavai, etc.), precum si fosti antrenori sau conducãtori. A fost un moment de mare încãrcãturã emotionalã, care, evident, s-ar dori repetat si dupã 10 ani, în anul 2010. Cu acelasi primar de acum 10 ani, cu aceeasi inimosi organizatori.
Valea Jiului cu douã echipe în ”B”!
Acum 10 ani, toamna – iarna lui 2009,  prindea în divizia ”B” douã echipe din Valea Jiului, Jiul Petrosani si Minerul Lupeni. A fost chiar un derby Jiul – Minerul Lupeni 2 – 0 la finalul turului la Petrosani, cu Hotoboc, I. Serban, Pintilii, Rãdutoiu, M. Gheorghe, A. Antohi, M. Ilie sau Ciochinã la gazde, Ciucã, Adi Câmpean, G. Loca, Gideon, Robert Cristian, Omodvencke sau Pasca la oaspeti. În liga a IV-a Hunedoara jucau Minerul Uricani, CS Vulcan, Inter Petrila, Univ. Petrosani si Minerul Aninoasa.
…Si alte sporturi!
Ca de obicei, CSS Petrosani (aflatã în anul 55 al existentei sale în 2009) se prezenta bine la majoritatea disciplinelor. La Campionatul European de gimnasticã aerobicã din Cehia Bianca Becze si Mihãitã Cimpoi s-au întors cu medalii de aur si argint. La lupte libere, elevii lui Gheorghe Rãducu au cucerit numeroase medalii la Campionatul National prin Laura Gavriliuc, Elena Balca, Alexandra Ozarchevici, Rebeca Stoian, Daniela Olaru.
GENU TUTU

Advertisements