Inculpatii din Dosarul „Trabucul lui Mos Crãciun” si-au primit pedepsele. Este vorba despre cei 27 de inculpati pentru care, în data de 2 mai, instanta a dispus disjungerea cauzei, dupã ce si-au recunoscut faptele pentru care au fost trimisi în instantã.

Pentru cei 27 de inculpati, magistratii Tribunalului Hunedoara au dispus pedepse cuprinse între cinci ani si doi ani de închisoare, în functie de contributia fiecãruia în acest dosar si, de asemenea, s-au dispus pedepse complementare de interzicere a drepturilor.

În plus, pentru inculpatii care au fost sau încã se mai aflã în stare de arest s-a dispus deducerea din pedeapsa aplicatã a duratei în care acestia s-au aflat în arest si, totodatã, instanta a mentinut mãsura preventivã a obligãrii inculpatilor de a nu pãrãsi tara. „Instanta a dispus confiscarea autovehiculelor indisponibilizate de la inculpati precum si confiscarea în vederea distrugerii a produselor accizabile de contrabandã ridicate de la inculpati, cu ocazia interceptãrii transporturilor efectuate si cu ocazia perchezitiilor domiciliare.

Împotriva hotãrârii Tribunalului Hunedoara se poate declara apel în termen de 10 zile”, a declarat Ildiko Glãman, purtãtor de cuvânt al Tribunalului Hunedoara.

Reamintim cã în acest dosar nu mai putin de 64 de persoane au fost acuzate de contrabandã cu tigãri. Potrivit procurorilor DIICOT, care au instrumentat dosarul si i-au trimis în judecatã, numai în perioada septembrie – noiembrie 2011  acestia ar fi reusit sã vândã sute de mii de tigarete de diferite mãrci si zeci de litri de alcool contrafãcut.

Pe parcursul procesului, dosarul a  fost disjuns de douã ori.

Carmen Cosman