Cantitãti enorme de zãpadã s-au asternut în municipiul Petrosani. Dupã oprirea  ninsorii a început actiunea de deszãpezire. Mormane întregi de zãpadã trebuie înlãturate de pe domeniul public. Acestea vor fi depozitate în douã locatii.
“Avem în Colonie un teren unde depozitãm aceastã zãpadã si am identificat încã o locatie unde vom duce aceste cantitãti de zãpadã”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi,  primarul municipiului Petrosani.  Spre exemplu, la Petrosani,  conform mãsurãtorilor oficiale,  cantitatea de zãpadã care s-a asternut, într-o perioadã scurtã de timp a fost de 57 de centimetri. În capitala Vãii Jiului s-a actionat,  continuu, cu zeci de utilaje de deszãpezire. De altfel, si asistatii social au fost scosi la muncã pentru a îndepãrta zãpada de pe arterele principale si trotuare.
“Conform contractului pe care îl avem cu firma de deszãpezire, din momentul în care nu mai ninge, în 24 de ore trebuie sã deblocheze toate arterele. Dacã nu se va întâmpla acest lucru voi recurge la sanctiuni, îi voi amenda. E o situatie de exceptie, dar din momentul în care nu mai ninge trebuie sã ajungem sã deblocãm toate drumurile”, a mai spus primarul din Petrosani De altfel, edilii sustin cã în termen de 24 de ore de la oprirea ninsorii, dacã firma de deszãpezire nu îsi îndeplineste obligatiile contractuale va fi amendatã.
Monika BACIU