Politistii locali din municipiul Petrosani vor beneficia, din nou, de normã de hranã. La începutul acestui an, Consiliul Local a luat decizia de a suspenda aceste plãti pentru a realiza economii la bugetul local.
Mãsura a fost necesarã ca urmare a modificãrilor aduse Codului Fiscal.Potrivit reprezentantilor administratiei locale de la Petrosani, începând cu data de 1 decembrie a fost reintrodusã acordarea normei de hranã angajatilor Politiei Locale. Angajatii din Politia localã au pierdut sporul pentru norma de hranã, la începutul acestui an. Primãria din Petrosani, fatã de alte institutii din zonã, l-a acordat lunã de lunã, de doi ani încoace, desi nu avea obligatia legalã.
„Politistii locali au pierdut un spor de hranã, în cuantum de 1.000 de lei pe lunã, pe persoanã, care se putea acorda de cãtre Consiliul Local. Impactul bugetar al acestei indemnizatii este undeva la 4,3 miliarde de lei vechi, anual, la 40 de persoane si am avut aceastã discutie, ca prima datã sã reducem aceste cheltuieli si nu salariile”, a spus la începutul anului, dupã implementarea mãsurii, Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani. Începând cu data de 1 decembrie politistii locali vor beneficia, din nou, de normã  hranã.
Monika BACIU