Sindicatele fac front comun împotriva insolventei CEH

Sindicatele fac front comun împotriva insolventei Complexului Energetic Hunedoara. Dupã cererile de interventie depuse de Sindicatul Muntele si Sindicatul Solidaritatea Hunedoara, acum a venit rândul celor de la Sindicatul Noroc Bun. Adrian Jurca, presedintele Sindicatului Noroc Bun sustine cã a depus o cerere de ordonantã presedintialã.
“Încercãm sã amânãm dezastrul Vãii Jiului. Am fãcut o cerere de ,,Ordonantã Presedintialã”. Sper sã reusim, azi (joi-n.r.) Curtea de Apel Alba Iulia a amânat pronuntarea în dosarul insolventei CEH pt 18.12.2018. Facem apel la ICCJ si poate reusim sã mai salvãm ce se mai poate salva”, sustine Adrian Jurca, presedintele Sindicatului Noroc Bun.
Adrian Jurca, presedintele Sindicatului Noroc Bun solicitã suspendarea “judecãrii dosarului 5277/97/2016 de la Curtea de Apel Alba Iulia, termen 13. 12. 2018 si obligarea SCEH-SA ca titular al licentelor de exploatare al minelor de huilã din cadrul societãtii sã respecte OUG22/2015 ( care a fot publicatã în MO nr. 468 din 29 iunie 2015) precum si prevederile art 51, 52 din Legea Minelor. Ministerul Energiei are rolul ministerului de resort( asa cum prevede art 52 alin(2) din Legea Minelor iar Guvernul României este cel care va aproba o eventualã deciziei de închidere a minelor ( în conformitate cu PIA- Planul de încetare a Activitãtii, aprobat pentru fiecare minã în parte) dar si de finantare a programelor de protectie socialã( plãti compensatorii), mãsuri de dezvoltare regionalã pentru crearea de noi locuri de muncã, etc., asa cum prevede art 52 alin (1) lit c din Legea Minelor”, se aratã în textul cererii. Sindicalistul invocã o serie de legi care sã vinã sã îi sustinã cererea.
“Înteleg sã mã folosesc de urmãtoarele probe: Legea Minelor, OUG22/2015, PIA-planurile de încetare a activitãtii pentru fiecare minã în parte, dar si de situatia SCEH-SA asa cum reiese din adresa Nr. 112312/ 29.11.2018: SG 6428/ 06.12.2018 prin care Ministerul Energiei prezintã situatia economicã si juridicã a SCEH-SA unui senator român ca urmare a unei interpelãri adresate Ministerului Energiei”, mai aratã Adrian Jurca.
Adrian Jurca mai aratã cã  “nerespectarea de cãtre SCE-SA a prevederilor Legii Minelor si ale OUG 22/2015 produce un dezastru social în Valea Jiului dar si în judetul Hunedoara dar si un dezastru de mediu, o eventualã solutie în dosarul 5277/97/2016 a Curtii de Apel Alba Iulia, indiferent care ar fi, ar lãsa minele din Valea Jiului fãrã resursele necesare unei functionãri cel putin la limita sigurantei din punct de vedere al mediului dar si al sigurantei locurilor de muncã si al lucrãrilor aferente( evacuare ape, evacuare gaze din subteran, mentinerea sub control al focurilor endogene si al digurilor subterane, dar si siguranta haldelor de steril aflate la suprafatã)”.
Intrarea în insolventã a CEH ar atrage dupã sine si falimentul societãtii energetice.
“Este mai mult ca sigur cã o eventualã intrare în insolventã a SCEH-SA ar însemna falimentul societãtii în câteva luni de zile cu urmãri greu de administrat, am avea în zonã mine abandonate care ar reprezenta un pericol major dar si o respingere a cererii de intrare în insolventã ar duce la blocarea activitãtii de cãtre executori a societãtii. Între dreptul creditorilor si pericolul unui dezastru social si de mediu noi considerãm cã admitere cererii noastre este esentialã, iar prin introducerea în cauzã a Ministerului Energiei dar si a Guvernului României existã premizele ca atât pericolele sociale si de mediu sã fie înlãturate dar si posibilitatea creditor SCEH-SA de a-si recupera din creante”, mai noteazã Adrian Jurca. CEH a înregistrat o pierdere curentã de aproape 769 de milioane de lei, o pierdere reportatã de 3.451,9 milioane lei, capitaluri negative de 2.842 lei, datorii de peste 1545 lei si o cifrã de afaceri de doar 433,8 milioane de lei.
Monika BACIU

Advertisements

13 comentarii la „Sindicatele fac front comun împotriva insolventei CEH

 • 13 decembrie 2018 la 19:18
  Permalink

  Dosarul insolven?ei CEH a r?mas în pronun?are pentru data de 18.12.2018.

 • 13 decembrie 2018 la 22:02
  Permalink

  jurca asta e un evazionist un lider lipitoare pontat fictiv toata viata si cu beneficii sindicale el nu reprezinta pe nimeni sindicatul noroc bun e vrajeala tipul vrea sa mai apara si el prin ziare …..jurca a trecut timpul si tu tot sarman asante ai ramas….

 • 14 decembrie 2018 la 08:33
  Permalink

  ZERO sanse ! Demers de fatada.

 • 14 decembrie 2018 la 15:36
  Permalink

  CE NU SPUNE NIMENI ESTE CA CEH A FOST DISTRUS SI FALIMENTAT DE POLITICIENI PSD IN FRUNTE CU RESMERITA OMUL NUMIRILOR POLITICE SI A TRAFICULUI DE INFLUENTA OMUL DIN SPATELE LUI PURCARU,DRAGOI,STANCU OMUL CARE A CAPUSAT CU CUMNATUL ANGHEL TRANSFORMATOR OMUL CARE PRIN FIRME PSD ISTE A ADUS NUMAI CONTRACTE PAGUBOASE CE NE ASCUNDEM DUPA DEGETE DISTRUGEREA MINERITULUI IN VALE A FACUTA CRISTIAN RESMERITA SI SLUGILE NUMITE POLITIC PLUS ALTE MARIONETE MARUNTE GEN BOBAR SI LIDERII DE SINDICAT.

 • 14 decembrie 2018 la 16:08
  Permalink

  Sidicatele in Vale sunt doar de forma,sunt intelesi cu administratia si mananca banii sindicalistilor degeaba.Uitati-va in urma si vedeti ce realizari marete nu au liderii de sindicacat,din Valea jiului.Acum la spartul targului se dau de ceasul mortii ca apara interesele minerilor.Care mineri ?2000-3000 cati au mai ramas cu termocentrale cu tot ? Rusinea Vaii Jiului,ar trebui sa dea indarat toti banii incasati de la sindicalisti in ultimii ani,niste tradatori de ultima speta !

 • 14 decembrie 2018 la 18:41
  Permalink

  aia de la U.E sunt asa prosti?

 • 15 decembrie 2018 la 16:14
  Permalink

  aia de la U.E nu sunt deloc asa cum zici,prostii sunt aici in Valea Jiului……

 • 16 decembrie 2018 la 16:31
  Permalink

  Astept raspuns pentru onorate redactie,pe cine mai reprezinta acest personaj? citi membrii de soindicat mai are ?si cite procese ?

 • 16 decembrie 2018 la 18:31
  Permalink

  inca nu sunt probleme,problme vor fii cand numai sunt bani la bugetul statului

 • 16 decembrie 2018 la 20:23
  Permalink

  stimata redactie NU MAI FACETI PUBLICITATE UNUI BORFAS UN NEMERNIC CARE A TRAIT PE SPATELE MINERILOR UN PARAZIT SI UN EVAZIONIST ….JURCA NU REPREZINTA PE NIMENI….

 • 17 decembrie 2018 la 10:41
  Permalink

  dar unde este minerii vaii jiului? i s-a astupat cumva gura s-au este internat?

 • 17 decembrie 2018 la 10:58
  Permalink

  Sa se aloce bani nerambursabili de la U.E. pentru inchiderea totala si definitiva a C.E.H. -ului si pentru acordarea unei ordonante decente tuturor angajatilor !!!

 • 17 decembrie 2018 la 17:56
  Permalink

  ????

Comentariile sunt închise.