Burse pentru studentii români si cursuri de limba românã pentru studentii strãini

Reprezentantii Universitãtii din Petrosani încearcã, pe cât posibil, sã atragã un numãr cât mai mare de studenti strãini.  În plus, un alt  deziderat al cadrelor didactice de aici este motivarea studentilor români de a se implica în activitãti de cercetare. Toate aceste activitãti le aduc studentilor posibilitatea de a pleca la studii sau stagii de practicã în Europa.
“Trebuie sã lucrãm putin în atragerea  studentilor de la licentã, masterat si doctorat în activitatea de cercetare, care trebuie sã fie mai vizibilã si mai aplicatã. Îi motivãm prin faptul cã cei care au note numai de 10 si au participat si la sesiuni de comunicãri stiintifice primesc burse de excelentã, iar rezultatele profesionale si  participarea la sesiunile de comunicãri stiintifice, la simpozioane sunt punctate atunci când oferim bursele  ERASMUS+ studentilor care pleacã în stagii de practicã de 3 luni sau stagii de studiu de  6 luni în universitãti din  Europa”,  a declarat prof. Univ. dr. Ing. Radu Sorin Mihai, rectorul Universitãtii Petrosani.
În plus, studentilor strãini care vin la Universitatea din Petrosani li se oferã  posibilitatea de a studia limba românã. În acest sens, existã si un parteneriat cu Consiliul Judetean Hunedoara.
“Avem 10 studenti din Spania care studiazã la noi timp de un an de zile, avem studenti care vin pe perioade de  practicã, în lunile de varã. Mai asteptãm  studenti din Polonia, Ungaria, Germania, Italia, Turcia si de câtiva ani avem o colaborare cu Consiliul Judetean si primim studenti spanioli, englezi, francezi care vin sã studieze limba românã la noi. Îi avem pe cei de la Euro language care se ocupã de aceste cursuri de limba românã pentru studentii sau tinerii  care vin în judetul Hunedoara”,  a mai spus sursa citatã.   În ultima perioadã, Universitatea din Petrosani a devenit mult mai vizibilã si pe plan extern. Au fost încheiate noi parteneriate de colaborare sau  reînnodate vechile relatii.
Monika BACIU

Advertisements