Autoritãtile locale de la Uricani au demarat procedurile pentru realizarea unei grãdinite în localitate. Investitia a cãrei valoare se ridicã la circa 1.545.110 lei vizeazã realizarea unei grãdinite cu program normal în orasul Uricani, judetul Hunedoara.
Obiectivul de investitii se va racorda la urmãtoarele retele de utilitãti: – alimentare cu apa; – retea canalizare; – retea energie electricã; – retea gaze naturale de joasã presiune. Banii pentru realizarea lucrãrii vin de la bugetul de stat. Grãdinita va fi structuratã pe 4 grupe si va fi prevãzutã cu toate functiunile specifice si dotãrile tehnico-edilitare pentru 80 de copii cu vârsta cuprinsã între  3-6 ani.
Grãdinita va avea în componentã 4 grupe de câte 20 copii, 4 educatoare si personal auxiliar, un asistent medical si un administrator. Va fi compartimentatã cu holuri, cabinet medical cu grup sanitar, oficiu, douã vestiare, cancelarie, izolator, 4 sãli de activitãti, 4 bãi, o camerã optionalã, o terasã închisã, facilitãti pentru persoanele cu handicap, loc de joacã. Firmele specializate pot depune ofertele pânã în data de 8 ianuarie.
Monika BACIU