În anul de Mos Nicolae, iluminatul festiv a fost aprins si în municipiul Vulcan în prezenta a sute de copii.  La fel ca în fiecare an, pe scena amplasatã  în fata Primãriei din localitate a avut loc  si un concert de colinde sustinut de elevii unitãtilor de învãtãmânt.  Municipiul Vulcan  este împodobit în culorile tricolorului, pentru a marca astfel si centenarul Marii Uniri. Peste drum de Primãrie a fost amenajat si un mic, dar elegant orãsel al copiilor, iar pe bulevard, cu sprijinul unor comercianti invitati de autoritãtile locale, s-a deschis si un mic târg de iarnã cu  produse specifice.

De Mos Nicolae, timp de douã zile, la Cinematograful Luceafãrul, au fost invitati peste 600 de copii din ciclul primar de la toate scolile din Vulcan.
”Bucuria de a-i vedea pe micuti antrenati în lumea magicã a Mosului, care le-a pregãtit copiilor dulciuri si desene animate, este cea mai mare rãsplatã pe care aceastã sãrbãtoare o poate aduce. I-am întrebat dacã au fost cuminti si dacã-si meritã cadourile Mosului si, evident, rãspunsul a fost unul pe mãsurã: toti copiii au rãspuns la unison cã au fost si sunt cuminti”, a spus viceprimarul Cristian Merisanu.  Acesta spune cã  pentru a-i cunoaste si mai bine pe toti copiii cuminti din Vulcan, începând de anul acesta, va fi selectat grupul COPIILOR LUI MOS NICOLAE, care vor avea misiunea  sã facã alãturi de colegii si prietenii lor, cât mai multe fapte bune,  participând la actiuni organizate de primãrie,  în colaborare cu scolile  si grupuri de societate civilã din Vulcan.
Monika BACIU