În urma activitãtilor investigative, politistii Sectiei de Politie Ruralã Soimus au reusit identificarea unor tineri care au comis mai multe infractiuni de furt calificat din case aflate în constructie.
Prezumtivii autori – 6 tineri cu vârste cuprinse între 16 si 30 de ani – vizau case aflate în  constructie, din localitãtile Hãrãu si Certej, si actionau pe timp de noapte, profitând de faptul cã proprietarii (majoritatea fiindu-le chiar vecini) nu locuiau în incintã. Acestia intrau prin efractie în anexele locuintelor (asigurate cu sisteme precare de închidere) si sustrãgeau tot ceea ce putea fi usor de valorificat: scule pentru  constructii, unelte de pescuit,  telefoane mobile etc.
Desi vizau în special anexele caselor aflate în constructie, politistii au stabilit faptul cã, în data de 18.10.2018, în intervalul orar 20:00-22:00, în timp ce proprietarii nu erau acasã, tinerii au pãtruns prin efractie într-un imobil din localitatea Hãrãu (aflat în constructie, dar locuit de proprietari) de unde au sustras un laptop, aparate electrice folosite în constructii si unelte de pescuit, cauzând un prejudiciu total în valoare de 5.000 de lei.
“ În urma perchezitiilor, politistii au recuperat mai multe bunuri sustrase (motoferãstraie, masini de gãurit, scule de pescuit, un acumulator auto etc.) bunuri  care urmeazã a fi restituite  persoanelor vãtãmate, prejudiciu fiind, astfel, recuperat în  proportie de peste 90 %”,  spune Bogdan Nitu, purtãtor de cuvânt al IPJ Hunedoara.
Politistii au pus în executare 6 mandate de aducere emise pe numele celor bãnuiti de comiterea infractiunilor de furt calificat ce fac obiectul cercetãrilor (trei dintre acestia fiind minori în vârstã de  16 si 17 ani, iar trei fiind majori în vârstã de 21 si 30 de ani), care au fost condusi la sediul Politiei, pentru audieri.
Politistii au stabilit cã, dupã ce minorii si tânãrul de 21 de ani, comiteau infractiunile de furt  calificat, cei doi bãrbati în vârstã de 30 de ani (ambii cu antecedente penale) au cumpãrat bunurile provenite din activitatea infractionalã,  cu scopul de a le vinde. Planul celor sase nu a fost, însã, dus la îndeplinire, întrucât politistii au stopat activitatea infractionalã a acestora si au reusit recuperarea aproape  integralã a prejudiciului.   De asemenea, politistii Sectiei de Politie Ruralã Soimus au luat mãsura retinerii pe o perioadã de 24 ore fatã de cei trei minori, fatã de care Parchetul de pe lângã Judecãtoria Deva a dispus, ulterior, mãsura preventivã a  controlului judiciar, pentru o perioadã de 60  de zile. Politistii continuã investigatiile în acest caz, în vederea  documentãrii întregii activitãti infractionale a celor 6 hunedoreni.