Pentru cã cele mai importante evenimente au loc peste varã, de Ziua minerului, în data de 6 august, primarul Tiberiu Iacob Ridzi a decis sã schimbe data manifestãrilor dedicate municipiului nostru.
Potrivit edilului, care de obicei programa spectacolele dedicate Zilelor Municipiului Petrosani în prejma zilei de 1 iunie, anul viitor va fi unul diferit fatã de cei de pânã acum.
„M-am gândit cã atunci vor ajunge la noi oameni din mai multe colturi, care vor sã ne fie alãturi la Ziua Minerului si atunci folosim acest prilej  pentru a ne sãrbãtori orasul. Este un moment important pentru noi, unul dintre cele mai importante de peste  an si atunci vom muta aceste manifestãri, în zilele din preajma datei de 6 august”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi,  primarul municipiului. În plus, pentru cã aceste manifestãri au loc cu precãdere în Parcul Central Carol Schreter, în fata statuii minerului, va fi amplasat un  postament pe care va arde necontenit o flacãrã, alimentatã cu combustibil. Motovul este unul simbolic si  se leagã de perenitatea  luminii.  „Vrem sã simbolizãm astfel ideea cã flacãra mineritului nu se va stinge, aici la noi si cã Valea Jiului nu moare, asa cum, poate, cred unii”, a conchis primarul Tiberiu Iacob Ridzi.
Diana Mitrache