Tricolor de 18 metri, purtat pe Bulevardul din Lupeni

Tricolor de 18 metri, purtat pe strãzile din Lupeni. Asa si-au început ziua  de 1 decembrie sute de lupeneni care au rãspuns invitatiei lansatã de administratia localã de a petrece ziua de 1 decembrie împreunã, în marea familie a comunitãtii locale.
România a sãrbãtorit 100 de ani de la Marea Unire de la 1919. La Lupeni, actiunile dedicate Centenarului Marii Uniri au avut loc în parcul CAP din localitate, acolo unde sute de localnici au venit sã ia parte la manifestãrile organizate de Primãria si Consiliul Local. Cu mic, cu mare, lupenenii au avut parte de momente artistice.
“Mã bucur cã am reusit sã adunãm foarte multi oameni pentru a sãrbãtori un moment unic. Ziua de  1 decembrie este Ziua Nationalã a României, este cu o importantã si o greutate foarte mare. Acum 100 a avut loc România Unitã. Acest lucru nu se putea întâmpla fãrã oameni de stat foarte puternici, oameni de stat care sã îsi asume anumite lucruri la momentul respective si mi-as dori ca si astãzi sã avem acesti oameni de stat care sã îsi asume anumite lucruri, în viata de zi cu zi, în România noastrã. Istoria ne-a învãtat multe, dar istoria ne-a învãtat cum sã rãzbim în momentul în care este greu, cum sã rãzbim în momentele în care dorim sã facem ceva împreunã si acest lucru s-a dovedit cã nu putem decât ÎMPREUNÃ, decât UNITI, sã mergem mai departe si sã reusim sã facem lucruri mari pentru România”, a spus Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni.
Cum va arãta România peste încã 100 de ani? Este greu de spus, însã primarul din Lupeni, Lucian Resmeritã îsi doreste o tarã unitã si puternicã.
“Este greu sã ne dãm seama cum vedem România peste încã 100 de ani. În ziua de astãzi este greu sã ne dãm seama ce se va întâmpla peste câteva luni sau un an. Sufletul nostru este deschis si ne dorim cã dacã putem sã contribuim, cu mic, cu mare sã facem în asa fel încât sã dezvoltãm împreunã România!”, a mai spus primarul.
Ziua de sâmbãtã, 1 decembrie a fost una geroasã. Mercurul din termometre a arãtat -10 grade, însã localnicii s-au încãlzit încingând hora unirii.  La Lupeni, reprezentantii Primãriei si cei ai Consiliului Local si toti cei prezenti au purtat un tricolor de 18 metri lungime si 3 metri lãtime.
Monika BACIU

Un comentariu la „Tricolor de 18 metri, purtat pe Bulevardul din Lupeni

  • 4 decembrie 2018 la 06:56
    Permalink

    Se pare ca e greu de inteles pentru unii ca nu lungimea tricolorului conteaza, ci ceva mai de substanta !

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.