Colegul nostru Ilie Pintea, corespondentul Radio România Actualitati din judetul Hunedoara, a fost decorat de Armata româna, la Craiova, joi dimineata, in cadrul unei ceremonii militare de exceptie. Ilie a primit Emblema de Onoare a Statului Major General, conferita cu ocazia aniversarii a 90 de ani de Radio România, pentru activitatea desfasurata in teatrul de operatii Afganistan. Ceremonia a avut loc in Banie, la Brigada Multinationala Sud-Est Craiova. „Cred ca si militarii, si jurnalistii, sunt privilegiati de profesia lor si prin aceea ca pot fi acolo unde se scrie istoria, iar eu unul sunt extrem de norocos, pentru ca am putut vedea Armata Româna in actiune in teatrul de operatii din Afganistan. Ma simt mândru de faptul ca, dupa ce i-am insotit in bazele de operatii inaintate, ori la Kandahar, pot spune ca ma simt camaradul lor, si nu doar jurnalistul curios venit sa afle cum e viata lor la peste 5000 de kilometri de casa. Distinctia primita astazi ma onoreaza, nu doar pentru ca vine intr-un moment atât de insemnat, la 90 de ani de Radio România si cu câteva zile inainte de Centenar, ci si pentru ca e, daca vreti, un semn al increderii câstigate acolo, aproape de linia intâi. Le multumesc tuturor militarilor pe care i-am cunoscut acolo, pentru ca m-au primit ca pe un camarad si m-au lasat sa le aflu si sa le spun povestile, si sunt mândru ca, de 90 de ani, Radio România e acolo unde se intâmpla istoria – iar eu am avut sansa, pentru care le multumesc si aici, sa primesc si increderea colegilor mei, care m-au trimis acolo”, a spus Ilie Pintea.
Corespondentul RRA Ilie Pintea a fost in 5 misiuni alaturi de militarii români din Afganistan si a relatat evenimentele din acel loc. A surpins, insa, cu priceperea unui fotograf iscusit, imagini unice, graitoare, iar dupa ce a fost vernisata in Kandahar, expozitia lui denumita „Afganistan: chipuri ale razboiului” ajunge de Ziua Nationala, in Los Angeles si fotografiile lui vor fi expuse la Consulatul de acolo.
Ilie Pintea este vocea care va transmite, pentru români, de Ziua Nationala, din inima României, de la Alba Iulia, ceremoniile militare dedicate Centenarului.

Diana Mitrache
Foto Silviu Matei AGERPRES