Autoritãtile locale de la Lupeni au lansat în dezbatere publicã proiectul de hotãrâre care prevede aprobarea tarifelor pentru exploatarea Domeniului Schiabil Straja Lupeni.  Astfel, conform documentului tarifele pentru telegondolã ar urma sã fie 15 leu urcarea sau coborârea, iar copiii cu vârsta de pânã la 6 ani vor avea acces gratuit. Pentru telescaunul TS3 (acces vârful Straja Mare)  tariful ar urma sã fie de 10 lei pentru o urcare sau coborâre. De precizat este faptul cã ziua de marti a fiecãrei sãptãmâni este rezervatã reviziei sãptãmânale.
Si pentru parcãri se propun noi tarife. Astfel, pentru parcarea situatã în zona de agrement Brãita taxa de parcare ar urma sã fie de 15 lei/zi sau 2 lei/orã. Pentru parcarea din Straja taxa ar urma sã fie de 25 de lei/zi sau 3 lei/orã. Autoritãtile locale vin cu mentiunea cã “turistilor  care achitã integral tarifele de parcare stabilite li se va asigura în perioadele  aglomerate transportul  gratuit de la parcare la punctual de plecare telegondolã agrement” sau cãtre spatiile de cazare din statiune.   Riveranii ar urma sã plãteascã o taxã de 500 de lei/loc/an.

“Se vor acorda maxim douã locuri de parcare/ cabanã cu mentionarea pe cartel a numãrului de înmatriculare al autovehiculului pentru care s-a eliberat. Concesionarilor care detin teren liber (neocupat de  constructii) li se vor elibera tichete gratuite în limita locurilor care pot fi  amenajate fãrã a afecta  circulatia autovehiculelor sau a cetãtenilor si nu mai mult de douã”, aratã autoritãtile locale de la Lupeni.  Autoritãtile locale de la Lupeni mai propun o taxã de 1500 de lei pe an pentru un loc de stationare taxi în interiorul statiunii (include cartela de acces). Pentru închirierea ratrakului ar urma sã fie perceputã o taxã de 200 lei/orã functionare  (fãrã TVA); închiriere tun de zãpadã – 125 lei/zi (fãrã TVA), iar furnizarea apei pentru  producerea zãpezii artificiale este de 6 lei/mc (fãrã TVA).  Proiectul va fi în dezbatere publicã pânã în data de 3 decembrie. Persoanele interesate pot face propuneri pânã la aceastã datã.
Monika BACIU