Sunt copii talentati, îndrumati de neprofesionisti, dar care se adunã la centrul Les Amies de la France, ca sã îsi umple timpul.  Si o fac bine, pentru cã trupa de teatru Ana Colda a fãcut ca juriul sã fie extrem de  impresionat de ceea ce a vãzut. Muzica, mesajele si piesele puse în scenã i-au uimit pe actorii profesionisti la Festivalul International de Teatru, Muzica si Dans „Neghinitã” de la Bacãu. Trupa actorilor din Petrila obtinut urmãtoarele premii:
– induvidual 10-14 ani: 4 mentiuni: CIOCAN FLAVIA, SARAH SZABO , MÎNDRU ALEXANDRA SI MOLDOVAN DENIS! Premiul II -GARZ ANTONIO,
– Premiul I – individual 5-7 ani -Manoliu Adnana Amira;
– Premiul I grup, 14-18 ani : Popescu Mihaela, Fratilã Angela, Lupulescu Raluca, Mot Roxana
Juriul concursului a fost format din actorii: Ionel Tãnasã, -presedinte –  Fundatia teatralã „Neghinitã”, Florina Gãzdaru -actritã la Teatrul Municipal Bacovia, Bacãu; Adriana Trandafir-actritã la Teatrul National „Constantin Tãnase ” Bucuresti. „Ciocan Flavia a  evoluat în piesa „Omul si cercul” de Matei Visniec, iar celelalte 3 mentiuni au fost pentru piesele: Povestiri petrilene I.D.Sirbu: Omul si muntele, Prima mâncare si Clopotul. Premiul II-Clopotul, I..D.Sirbu.
Premiul I – individual Muma lui Stefan cel Mare de Dimitrie Bolintineanu,
Premiul I pentru grup l-a obtinut piesa „Voci de dincolo de întuneric” de ARIEL DORFMAN, dupã cartea „Spune adevãrul puterii” de Kerry Kenedy. Toti membrii juriul au fost impresionati de mesajele puse în scenã si de forta care a venit din partea unor copii condusi de neprofesionisti. Au rãmas fãrã cuvinte auzind cã nu au fost îndrumati de vreun actor sau regizor, iar Adriana Trandafir ne-a cerut textul piesei „Voci” si ne-a felicitat pentru alegerea acestuia. Am luptat acolo cu cele mai cunoscute si cele mai bune trupe din tarã, iar unora nu le-a venit sã creadã când au auzit notele 9, 9, 10, pentru  noi. Emotiile ne-au coplesit si ne-au dat puterea de a lupta ca sã mergem mai departe. Ne-au spus: dacã vã opriti acum, tot ce ati construit pânã acum e aproape  degeaba”, spune Anca Manoliu, cea care a coordonat trupa Ana Colda spre acest succes.
Trupa de teatru din Petrila a evoluat mereu si copiii fac teatru ca niste profesionisti, chiar dacã la o activitate în afara scolii.
Diana Mitrache