Municipiul Petrosani vine cu o premierã. Suma de 100.000 lei va fi pusã la dispozitia asociatiilor, ONG-urilor si partidelor din afara Consiliului Local.
În acest sens, Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani invitã la consultãri formatiunile sus-mentionate, iar acestea vor trebui sã îsi întocmeascã un regulament. Mai apoi comisia va stabili cãtre ce proiecte se va aloca suma de 100.000 de lei.
“Este o premierã si am hotãrât sã avem o dezbatere publicã si 100.000 de lei sã fie folosit pe bugetul de anul viitor la propunerea ONG-urilor, asociatiilor si a partidelor politice care nu fac parte din Consiliul Local. Destinatia acestor bani va fi hotãrâtã de cãtre societatea civilã. Ca pasi, o sã facem o întâlnire cu toate asociatiile care doresc sã participe si sã îsi stabileascã un regulament, astfel încât sã fie functional acest grup de lucru si sã hotãrascã destinatia acestor bani. Este un exercitiu de transparentã si o situatie în care vedem cei care nu au posibilitatea sã hotãrascã aceste lucruri, sã aibã aceastã posibilitate”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.
Întâlnirea cu asociatiile, ONG-urile si partidele din afara Consiliului Local va avea loc la începutul lunii decembrie. Astfel, dacã aceastã initiativã va functiona, suma de 100.000 de lei va fi cuprinsã în bugetul de anul viitor, cu destinatia stabilitã de grupul de lucru.
Monika BACIU