Sunt multi români din Valea Jiului care au ales sã plece peste hotare, iar populatia a scãzut dramatic. Totusi, existã si strãini care vin la noi, iar unii dintre ei au ales Primãria din Petrosani pentru a-si uni destinele.
Sunt 229 de cãsãtorii care s-au oficializat la aceastã primãrie, pânã acum, în 2018, în Capitala Vãii Jiului. Asta, în conditiile în care, tot la aceastã institutie publicã, alte 10 cupluri au cerut sã le fie desfãcut actul de cãsãtorie.
Si dacã nu vã vine sã credeti, la Petrosani s-au cãsãtorit italieni, doi cetãteni albanezi sau chiar si un tunisian, cu localnici din Petrosani. Populatia judetului scade, însã constat si asta chiar dacã acesti oameni aleg sã vinã aici. Cel mai probabil, doar pentru a-si uni destinele, iar apoi pleacã,  împreunã cu partenerii. Conform datelor  oficiale, populatia judetului Hunedoara a scãzut si spor natural pozitiv nu a existat  în niciuna dintre cele 12 luni ale anului trecut, iar în 2018, numãrul locuitorilor judetului Hunedoara a scãzut, în mod natural, cu aproape 1.800 de oameni.  Angajatii de la  evidenta populatiei spun cã, în primele zile ale lui 2018, au înregistrat si un numãr-record de decese, pentru cã din prima zi au fost mai multe astfel de cazuri.  Populatia judetului Hunedoara a scãzut, anul trecut, cu un numãr de 2.622 de persoane, iar, dacã în 2017, pe toatã durata anului, sporul natural negativ a fost , în medie, de 218,5, în 2018, în primele opt luni, acesta este deja de 221,6.
Diana Mitrache