Sunt peste 50 de bãtrâni de care voluntarii de la Caritas se ocupã zilnic. Le fac cumpãrãturile si le aduc zâmbete pe buze, însã, pentru a putea continua aceastã activitate au nevoie de bani.
Ne cer sprijinul nouã, o datã pe an, cu acest prilej, pentru cã în bisericile de toate riturile, dar si la sediul asociatiei, va avea loc o actiune de strângere de fonduri, special destinate unor astfel de activitãti.
„Aceastã colectã se desfãsoarã în toatã Transilvania, în toate bisericile romano-catolice, dar si la  bisericile ortodoxe sau protestante, în legãturã cu fonduri strânse pentru diferite proiecte sociale. Si în Petrosani si nu numai aici, aceastã colectã este o activitate prin care organizatia noastrã încearcã sã adune, de la comunitate, fondurile necesare”, a spus Alexandru Kelemen, reprezentant al Organizatiei Caritas Petrosani.
Si, dacã anul trecut, cei care au donat bani au fãcut sãrbãtorile fericite unui copil sãrman, în acest an, pentru cã voluntarii nu prea au mai primit fonduri suficiente, banii vor ajunge la bãtrânii singuri. „În fiecare an avem câte o tematicã si, dacã anul trecut tematica noastrã a fost legatã de proiectele pentru copii si s-au strâns, la nivelul arhidiecezei, undeva la 200.000 de lei, anul aceasta, având în vedere faptul cã proiectele de  îngrijire la domiciliu sunt în pericol de a fi închise, am decis cã banii care vor fi strânsi prin aceastã colectã, vor fi destinati programelor de îngrijire la domiciliu si la Petrosani si la Petrila  si oriunde mai este nevoie”, a mai spus Alexandru Kelemen.  Dacã vreti sã le fiti alãturi bunicilor care au rãmas fãrã copii si nepoti si nu mai pot iesi din case, dar au nevoie de un ajutor, o puteti face. Colecta are loc la bisericile din Petrosani, la finele  acestei sãptãmâni si trebuie doar sã mentionati cã  donatia o faceti pentru acest proiect ce are loc în fiecare an de Sfânta Elisabeta.
Diana Mitrache