Petrosãneanul Avram Iancu a fost felicitat de presedintele României, Klaus Iohannis, pentru reusita sa în aventura de pe Marea Neagrã.  Bibliotecarul petrosãnean a primit o felicitare semnatã de presedintele României care a urmãrit evolutia sportivului.
“Vã felicit pentru cã ati reusit sã duceti la bun sfârsit provocarea de a strãbate înot Marea Neagrã, de la Sulina la Istanbul, precum si pentru reusitele sportive remarcabile înregistrate de-a lungul timpului. Un astfel de rezultat, în anul Centenarului Marii Uniri, obtinut în conditii extreme este demn de aprecierea si respectul nostru. Pasiunea, determinarea si pregãtirea temeinicã v-au fãcut sã duceti la capãt fiecare obiectiv pe care vi l-ati asumat. Prin actiunile dumneavoastrã, faceti cinste României!”, aratã Klaus Iohannis, presedintele României în scrisoarea adresatã sportivului petrosãnean Avram Iancu.
În plus, presedintele României, Klaus Iohannis apreciazã cã Avram Iancu este un exemplu demn de urmat de tinerele generatii. Avram Iancu a strãbãtut înot Marea Neagrã într-o perioadã de 60 de zile. Aventura sa de la Sulina la Istanbul a însumat peste 630 de kilometri.
Monika BACIU