În perioada 12-16.11.2018, un grup format din cinci procurori din Franta, Portugalia si Republica Moldova efectueazã o vizitã de lucru la unitãtile de parchet din circumscriptia Parchetul de pe lângã Curtea de Apel Alba Iulia, precum si la alte institutii cu atributii judiciare din judetul Alba.
Vizita are loc în cadrul Programului european de schimb al autoritãtilor judiciare, derulat sub egida Institutului National al Magistraturii din România si al Retelei Europene de Formare Judiciarã (EJTN). Prima parte a Programului s-a desfãsurat la Bucuresti si a constat într-o serie de vizite de lucru la Parchetul de pe lângã înalta Curte de Casatie si Justitie unde procurorii strãini s-au întâlnit cu Procurorul General al României, domnul Augustin Lazãr, la Curtea Constitutionalã, Directia Nationalã Anticoruptie, Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizatã si Terorism si Directia Generalã de Politie a Municipiului Bucuresti.
La stagiul de schimb de experientã participã domnii procurori Parisot Jean-Marc si Griffet Thierry din Franta, domnul Ribeiro António din Portugalia, doamna Liliana Nani si domnul Nicolae Pîrãu, ambii din Republica Moldova.  Din partea Parchetului de pe lângã înalta Curte de Casatie si Justitie este  prezentã doamna Nicoleta Stefanov – procuror în cadrul Serviciului de Cooperare Judiciarã Internationalã – Relatii Internationale si Programe.  În cadrul stagiului au fost organizate întâlniri de lucru cu magistrati români din cadrul Parchetului de pe lângã Curtea de Apel Alba Iulia, Parchetul de pe lângã Tribunalul Alba, Parchetul de pe lângã Tribunalul Sibiu, Curtea de Apel Alba Iulia, Tribunalul Alba Tribunalul Sibiu si Judecãtoria Alba Iulia. Au fost prezentate participantilor la acest program aspecte privind sistemul  judiciar din România, statutul procurorilor, atributiile  procurorilor si organizarea unitãtilor de parchet din  circumscriptia Parchetului de pe lângã Curtea de Apel  Alba Iulia.  Procurorii strãini au avut, de asemenea, întâlniri de lucru cu reprezentanti ai Baroului Alba si cu politisti din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Alba.