Un puternic incendiu a izbucnit vineri dimineata in cartierul Colonie din Petrosani, iar pompierii s-au luptat ore in sir cu flacarile. O femeie s-a speriat atat de tare, incat a fost nevoie de interventia medicilor.

Situatia a fost cu atat mai periculoasa cu cat in garajul care a luat foc se aflau mai multe tuburi de oxigen, iar in pod era o butelie ruseasca de mari dimensiuni plina cu gaz. Flacarile si fumul gros au putut fi vazute de la kilometri departare, iar vecinii s-au temut ca nu cumva focul sa ajunga si la casele lor. In Colonie imobilele sunt foarte apropiate unul de celalalt, asa incat oricand o scanteie putea sa ajunga si la ei.

« Cred ca a pornit de la garaj, de acolo de undeva. O fi fost un scurt – circuit, dar nu se stie inca. Dar a fost un foc mare. Flacara la vreo 3 – 4 metri si fum mult Eu stai aici, la trei case, aprope. M-am speriat tare, am scos si eu furtunul cu apa sa dau pe acoperis, ca nu se stie. Cum era vantul puternic…”, a declarat un vecin.

O femeie in varsta, care locuieste chiar langa casa unde s-a manifestat incendiul s-a speriat extrem de tare si a fost nevoie de interventia medicilor.

Sincron babuta « Eu eram in casa, eram la masa si deodata am vazut un fum negru de nu se mai vedea nimic, nimic. Am iesit afara si am strigat sa dea telefon la pompieri, ca mi-era frica sa nu ajunga si la casa mea. M-am speriat si mi-a venit rau. Am refuzat sa ma duc la spital ca sunt singura si cu cine sa las casa”, povesteste Tudora Constantinescu.

Pompierii din Petrosani au ajuns in trei minute de la anuntarea incendiului, dar cand au ajuns flacarile se manifestau deja cu putere. Acestia s-au luptat ore in sir cu focul si s-au temut de ce este mai rau. Pentru ca situatia putea degenera in orice moment, i-au chemat in ajutor pe colegii lor din Petrila

« Ne-am deplasat la fata locului cu trei autospeciale de stingere, 14 subofiteri si trei ofiteri. Am cerut in sprijin si Formatia de Pompieri Civili de la Petrila, deoarece exista riscul ca focul sa ia amploare si sa avem surse de apa la indemana. Au fost afectate  doua – trei acoperisuri si anexe gospodaresti », a declarat Adrian Avram, comandantul Detasamentului de Pompieri Petrosani.

Cercetarea la fata locului a fost facuta de o echipa de politisti de la Criminalistica, iar acestia, impreuna cu pompierii, vor incerca sa afle de la ce a izbucnit incendiul.

Carmen Cosman