”Victoras, întoarce-te la raliuri, la parchet… unde vrei tu!”

Caricatura de Ioan Bichis

Ovidiu Ruset a fost salvator minier la Lonea si s-a aflat printre cei premiati pentru interventiile din iadul de sub pãmânt salvând vieti si locuri de muncã, riscându-si propria viatã. De ceva vreme se implicã în actiuni politice, din partea PNL Petrila, si a candidat chiar pentru functia de consilier local considerând cã numai noi românii ne putem salva pentru a începe o evolutie normalã. Se considerã extremist pentru cã urãste prostii. A participat la mai toate actinile de promovare ale Vãii Jiului si nu lipseste de la actiunile care marcheazã momente ale istoriei românilor.

Un comentariu public fãcut la o declaratie a co-presedintelui USL si premier al României, Victor Ponta, a însumat toate nemultumirile auzite, pe la colturi, ale simplilor membri din Uniune la adresa bâlbelor si a compromisurilor fãcute de lideri zdruncinându-le astfel credinta în propriul partid. Declaratia în cauzã fãcutã de Victor Ponta redusese lupta politicã la o chestiune de antipatie personalã între el si presedintele Traian Bãsescu.

”Victoras,  asa cum ti-am transmis cu o lunã în urmã, politica este o pãlãrie prea mare pentru tine. Întoarce-te la raliuri, la parchet… unde vrei tu! Totusi vorbim despre cele mai importante institutii ale statului… Presedentia României si Guvernul României. Dacã raportul între aceste douã institutii se reduce la incompatibilitatea dintre presedinte si prim-ministru, nu rãmâne decât sã vã dati amândoi demisiile si sã plecati, sã nu se mai audã de voi niciodatã!” – spune Ovidiu Ruset pe site-ul de socializare.

Întrebat de ce este nemultumit având în vedere cât a muncit în campania electoralã pentru USL, Ovidiu Ruset ne-a explicat cã probabil conformatia sa de salvator minier i-a întãrit credinta cã lucrurilor trebuie sã le spui pe nume, hotãrât, dar fãrã derapaje si cã nu agreeazã vorbitul pe la colturi.

”Cred cã mã stiti nu sunt ãla care sã umblu cu jumãtãti de mãsurã. Dar sunt evidente câteva lucruri… Nu-mi convine cã s-a acceptat introducerea pe usa din dos a unor PDL-isti. Stiti la cine mã refer. La Dorin Pãran, în primul rând, pe lângã altele. De atunci a început totul. La Tebea am evitat sã dau mâna cu el. Nu îmi este fricã de nimeni,  vorbesc deschis despre greselile politicienilor, indiferent care ar fi ei” – a declarat Ovidiu Ruset.

Senatorul Dorin Pãran a anuntat, în 20 aprilie, la Deva, cã a demisioant din PDL si cã s-a înscris în PNL, afirmând cã gestul sãu a fost determinat de mai multi factori, printre care se numãrã cerintele alegãtorilor sãi din Colegiul Brad-Orãstie-Valea Muresului, dar si o ”pierdere a identitãtii PDL”, dupã ce la nivel local democrat-liberalii au format împreunã cu UNPR si PNTCD alianta electoralã Uniunea Social Popularã (USP), în perspectiva alegerilor locale din iunie. Referindu-se la demisia din PDL, senatorul Dorin Pãran a spus cã nu i-a fost usor sã ia o asemenea decizie si a precizat cã nu se asteaptã la favoruri din partea liberalilor.

Motivatia liderilor PNL si apoi PSD nu a plãcut multor membri de partid, chiar dacã în particular, ca om, senatorul Dorin Pãran este de apreciat, a fost totusi alãturi de PDL la ”grozaviile sãvârsite”. Nemultumirile nu s-au atenuat, ci dimpotrivã.  Dar cine sã-i asculte pe cei multi atunci când este nevoie de voturi în Parlament pentru a învinge adversarul politic? La finalul acestei bãtãlii, cu atât de multe compromisuri,  USL ar putea deveni precum pãstorul fãrã oi.

Ileana Firtulescu

Advertisements

5 comentarii la „”Victoras, întoarce-te la raliuri, la parchet… unde vrei tu!”

 • 20 septembrie 2012 la 22:14
  Permalink

  Mare politician si Ruset asta!!!Si PNL-ist!!!Pe cand candidatura la parlamentare???Ca salvator stim mai multi cate parale face.Un proverb spune ca „Prostul nu-i prost destul daca nu-i si fudul”.

 • 21 septembrie 2012 la 15:22
  Permalink

  Avem de numit masti pe acest pamant obosit, nu ca eu asi fi perfect dar oricum

 • 22 septembrie 2012 la 10:12
  Permalink

  Sanatate Va rog frumos din suflet, Domnul Burlec Nicusor seful de obiectiv de la E.M.Uricani a taiat un cablu ca sa nul mai fure angazati de la mina si a mintit practic ca ia dat voie conducerea la-m intrebat si pe Domnul Popesc Ion daca acest lucru este legal si a spus ca are voie, dupa ce la taiat la pus la mine in post, tot ei lau loat si dau vina pe mine imi baga tot felul de obiecte in dulap am si lacatul fortat vor sa nu mai fiu acolo au de adus rude prieteni si vor sa ma faca sa plec bagandumi fapte pe care nici cu gandu varog sa ma credeti ca nas idrazni, ei au spus ca au voie si domnul popesc a spus sal ajut sal duc in post cu el oare chiar au aut voie sau este on inscenare. Va Multumec. si imi cer scuze pentru deranj o zi buna va doresc

 • 22 septembrie 2012 la 12:19
  Permalink

  Sanatate Imi cer scuze ca va deranjez dar as vrea sa va informez in legatura cu seful de obictiv de la EM Uricani Domnul Burlec Nicusor care a taiat un cablu cu bonfaierul cu maner adus de la el de acasa banuiesc si despre Domnul Popescu Ion seful de tura in data de 20 09 12 la intrebarea cand ia-m vazut daca au voie de la conducere sa faca asa ceva, seful de tura a spus ca da am ramas incremenit ca iam vazut, seful de obiectiv ia spus sefului de tura sa il tarasca in post la mine si mia zis si mie sa il ajut ca are voie , va dati seama sunteti om cu pregatire si matur cam in ce situati mau pus cei doi pe mine eu nu am louat nimic in viata mea de cand lucrez acolo imi aduc inzuri ma ameninta imi baga tot felul de obiecte in dulap imi forteaza lacatul, vor sai aduca copi uni si au adus si ma sapa mai pe romaneste pe mine un om care are nevoie de loc de munca seful de tura Domnul Ioska a dat telefon pe la 9 si 10 si 4 minute trebuia sa vada scimbul la primele ore 7 respectiv 8 dimineata nu la 9 ei lau loat si il ascud posibil si vor sa ma faca sa-mi dau demisie. Va Multumesc mult cu Stima Si Respect

 • 23 septembrie 2012 la 18:45
  Permalink

  Da cei de la sc axis security corporate srl nu respecta art. 79 din Codul muncii – Legea 53/2003 modificata si completata ca de ex nu esti obligat sa explici de ce iti dai demisia si ca angajatorul nu te poate obliga sa lucrezi la socetatea respectiva cu forta nare voie sa te oblige sa lucrezi in continoare nici la alt obiectiva ai voie sa iti schimbi domeniu de activitate sau sal incetezi

Comentariile sunt închise.