Continuã campania pentru o canalizare curata

Servetelele umede, betele pentru urechi, dar si multe alte produse, pe care noi le folosim la toaletã, înfundã, periodic sistemul de canalizare, iar angajatii de la ape spun cã mereu sunt chemati sã desfunde anumite zone care refuleazã.
Asta, în ciuda campaniei care s-a desfãsurat în fiecare oras al Vãii Jiului, în aceastã varã, când, angajatii de la ape au împãrtit, chiar de pe biciclete, pliante cu imagini ce arãtau ce aruncãm în vasul de toaletã si care sunt consecintele. Se pare cã prea putini au aflat despre aceastã campanie, asa încât, din cauza efectelor devastatoare, Apa Serv va relua campania si anul viitor, cu sigurantã.
„Efectele sunt negative în continuare. Nu au fost pozitive si, ca atare, vom relua campania cu sigurantã în anul viitor. Chiar îmi doresc sã prezentãm tot ce înseamnã traseul apei menajere de la om de acasã, pânã ce ajunge apa curatã în emisar. Suntem obisnuiti cu problemele ce apar pe partea de canalizare menajerã, iar dacã peste varã ne-am bucurat cã era un aport din apa pluvialã în retelele de canalizare, acum aportul de apã scade si avem doar apã menajerã. Deci, acum, în statie, rãmân mult mai multe mizerii la nivel de retele de canalizare si cãmine de schimbare de directie. Nici nu vã pot spune ce gãsim acolo!:”, a spus managerul SC Apa Serv Valea Jiului, Cristian Ionicã.
Nu suntem deloc atenti la ce aruncãm în vasul de toaletã si la statia de epurare se formeazã adevãrate dopuri din ceea ce se strânge pe traseu.
„Ele trec prin toate cele 4 trepte de epurare si, în final, avem un fuior si de 7 m lungime de mizerii, care aduc deservicii mari functionãrii noastre”, a conchis Ionicã.
Campania „Canalizarea nu este cosul tãu de gunoi” a început prin noiembrie 2016 si atunci angajatii de la Apa Serv au arãtat ce ajunge în canalizare, inclusiv animale moarte. Asta, pentru cã, numai  în primul semestru al anului 2016, în Valea Jiului s-au înregistrat un numãr de 738 de lucrãri la sistemul de canalizare, dintre care 678 au fost pentru desfundarea si curãtarea acestuia, iar numãrul acestora a rãmas mereu constant.
Diana Mitrache

Advertisements

2 comentarii la „Continuã campania pentru o canalizare curata

  • 6 noiembrie 2018 la 20:23
    Permalink

    gurile de canal de la blocul f6 str preparatie vulcan arata dezastru, nu au capac,si cand ploua baga mizerie si infunda subsolul,, acuma sa reparat subsolul la f6 si sa infundat ,si miroasa in bloc a canal,,, lucrarea costa 8000 de lei , si locatari stau in mizerie ,,,

  • 9 noiembrie 2018 la 00:22
    Permalink

    adevarat ,sintem inca multi care aruncam invasul de toaleta lucruri pe care foarte bine le-am putea pune in cosul de gunoi,dar cu timpul poate ne vom invata sa fim mai atenti.dar fiinca exista si asa ceva nici cei care intervin nu isi duc treaba pina la capat.nu am vazut niciodata sa curete aluviunile aduse de ploaie sau de rozatoarele care se mai gasesc in canalizari.daca te uiti vezi ca mai bine de3/4 din orificiul tubului este infundat

Comentariile sunt închise.