Consiliul Judetean Hunedoara a rectificat bugetul societãtii de apã din Valea Jiului.  ApaServ Valea Jiului Petrosani, în calitate de operator regional  gestioneazã sistemul de alimentare cu apã si de canalizare al localitãtilor din Valea Jiului precum si implementarea proiectelor de investitii în infrastructurã de apã si apã uzatã finantate din fonduri nerambursabile.
„Prin adresa nr. 36648/18.10.2018 înaintatã de conducerea executivã a S.C. Apa Serv Valea Jiului S.A. Petrosani, înregistratã la registraturã Consiliului Judetean Hunedoara sub nr. 15942/19.10.2018, a fost înaintatã spre analizã si aprobare, propunerea de rectificare a bugetului de venituri si cheltuieli pe anul 2018 al S.C. Apa Serv Valea Jiului S.A. Petrosani.  Propunerea de rectificarea a bugetului are la bazã Decizia nr.106/2018 a Consiliului de Administratie al S.C. Apa Serv Valea Jiului S.A. Petrosani privind avizarea favorabilã a propunerii de rectificare a bugetului de venituri si cheltuieli pe anul 2018 al S.C. Apa Serv Valea Jiului S.A. Petrosani,  si vizeazã în principal urmãtoarele: Capitolul II ”Cheltuieli totale” se majoreazã cu suma de 163 mii lei (…). În consecintã, ”Rezultatul brut” al exercitiului financiar  devine 127 mii lei, iar  ”Impozit pe profit” se diminueazã cu suma de 26 mii lei.
De asemenea, Capitolul V ”Profitul contabil rãmas dupã deducerea impozitului pe profit” se diminueazã cu suma de 137 mii lei, devenind 76 mii lei repartizat conform prevederilor Ordonantei nr.64/2001 cu modificãrile si completãrile ulterioare pentru alte rezerve si constituie sursã proprie de finantare, putând fi redistribuit ulterior sub formã de dividende. Capitolul VIII
„Surse de finantare a investitiilor” si capitolul IX ”Cheltuieli pentru investitii” se majoreazã cu suma de 75 mii lei”, aratã documentul. La aceastã societate comercialã UAT – Judetul Hunedoara prin Consiliul Judetean Hunedoara detine participatie majoritarã, respectiv 52 % din capitalul social.
Monika BACIU