Doi arãdeni si un hunedorean au fost condamnati de Tribunalul Hunedoara pentru trafic de droguri si detinere de droguri de risc în vederea consumului propriu. Reteaua a fost destructuratã în urma unei actiuni derulatã la începutul anului.
Cei trei au fost sãltati de politisti în urma unei operatiuni derulatã în februarie a.c., iar la perchezitii au fost descoperite cantitãti de cannabis cât si cocainã.
Dosarul instrumentat de procurori a ajuns la Tribunalul Hunedoara, iar cei trei au fost condamnati fãrã a-si recunoaste faptele.Astfel, F. Flaviu a primit 1 an si 5 luni de închisoare pentru infractiunea de trafic de droguri de risc si 3 luni închisoare pentru detinere de droguri de risc în vederea consumului propriu, însã pedeapasa i-a fost suspedatã pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani.
Hunedoreanul va presta o muncã neremuneratã în folosul comunitãtii pe o perioadã de 60 de zile. T. Bogdan a primit 1 an si 5 luni de închisoare cu suspendare. Este obligatsã presteze o muncã neremuneratã în folosul comunitãtii pe o perioadã de 60 de zile în cadrul Consiliului Local al Comunei Hãlmagiu si/sau Consiliului Local al Comunei Hãlmãgel. Al treilea inculpat, D. Dumitru, va ajunge într-un centru educativ pe o duratã de 1 an, pentru sãvârsireainfractiunii de trafic de droguri de risc. Solutia instantei de fond nu este defintivã iar pãrtile din dosar o pot ataca cu apel. Judecãtorii au mai dispus confiscarea unor bunuri si a unei sume de bani. Printre acestea anumite cantitãti de cocainã, cafeinã ori cannabis, drogurile confiscate urmând sã fie distruse.
Maximilian Gânju