Una dintre cele mai iubite si cunoscute ecranizãri din istoria cinematografiei românesti, Morometii, are parte de o continuare, la 30 de ani de la lansarea filmului regizat de Stere Gulea.
Personajele lui Marin Preda se întorc pe marele ecran sub regia aceluiasi cineast ,actiunea fiind plasatã la doar câtiva ani dupã cea din primul film. Cel mai asteptat film romanesc al anului va avea proiectii speciale la Cinematograful 3D Victoria Petrosani în data de 2 noiembrie, începând cu ora 20:00.
Primãria si Consiliul Local al municipiului Petrosani sustin aceastã proiectie. A fost alocatã suma de 2000 de lei pentru cazare si masa celor ce vor veni la Petrosani si vor discuta cu spectatorii.
Turneul de promovare organizat de distribuitorul Transilvania Film îsi propune sã ajungã în peste 50 de orase, în special în cele unde existã multiplex sau altã salã de cinema, astfel încât  mult-asteptatul film sã poatã fi vãzut de cât mai multi spectatori.
Morometii 2 continuã povestea familiei lui Ilie Moromete, din satul din Câmpia Dunãrii, si-l are în prim-plan pe mezinul Niculae. Anii 1945-1946 îl gãsesc pe Ilie Moromete îmbãtrânit, dar încã în putere. Între el si cea de-a doua sotie, Catrina, tensiunile  continuã, în timp ce Niculae este pus la încercare de promisiunile lumii noi, în care  totul e posibil dacã te înregimentezi.  Filmul este regizat de Stere Gulea, imaginea este semnatã de Vivi Drãgan Vasile, productia este realizatã de Oana Giurgiu si Tudor Giurgiu, iar în rolurile principale se regãsesc Horatiu Mãlãele, Dana Dogaru si Iosif Pastina. Pretul unui bilet este de 20 de lei.
Monika BACIU