Universitatea Petrosani, gazdã pentru prezentarea proiectului BRUA

Importanta proiectului BRUA a fost prezentatã la Universitatea din Petrosani. la finalul  sãptãmânii trecute, la Universitatea din Petrosani, în sala Senatului, a avut loc prezentarea proiectului “Dezvoltarea pe teritoriul româniei a sistemului national de transport gaze naturale pe coridorul Bulgaria-România- Ungaria-Austria, Podisor – SMG Horia si 3 noi statii de comprimare (Jupa, Bibesti si Podisor)” (Proiectul BRUA – FAZA 1).
Proiectul are o valoare a investitiei de aprox. 480 mil. euro din care 1,52 mil. euro prin Mecanismul Interconectarea Europei, reprezentând  50 % din valoarea totalã a costurilor estimate de proiectare a  statiilor de comprimare si 179,32 mil. euro prin Mecanismul Interconectarea Europei reprezentând 40% din totalul cheltuielilor eligibile pentru pentru lucrãrile Proiectului BRUA Faza 1.
“BRUA Faza 1 presupune construirea pe teritoriul României a unei conducte noi de transport gaze naturale ce va facilita conexiunea dintre conductele existente, de la Podisor pânã la Recas, pe directia Podisor-Corbu-Hurezani-Hateg-Recas si constã în: conductã de transport gaze naturale Podisor – Recas, al cãrei traseu va trece prin urmãtoarele judete: Giurgiu, Teleorman, Dâmbovita, Arges, Olt, Vâlcea, Gorj, Hunedoara, Caras-Severin si Timis. În judetul Hunedoara, lungimea traselui are  79 km, iar valoarea investitiei se ridicã la aproximativ 43 mil. Euro, fiind prevãzute  16 tronsoane, care vor traversa 10 unitãti administrativ-teritoriale: Vulcan, Bãnita, Baru, Pui, Sãlasu de Sus, Sîntãmãrie Orlea, Hateg, Totesti, Densus si Sarmizegetusa”, aratã o informare a Prefecturii Hunedoara.
În prezent, în judetul Hunedoara sunt amplasate 2 depozite de material tubular, la VULCAN si la PUI. În zona Vulcan – Dealu Babi si pe Tronsoanele 66 si 67 se efectueazã lucrãri de monitorizare biodiversitate în etapa de preconstructie .
În cursul lunii noiembrie, se preconizeazã începerea lucrãrilor în zona Dealu Babi si Baru prin executarea de terasamente si amenajãri drumuri de acces spre culoarul de lucru. La întâlnirea de la Petrosani alãturi de directorul general al ”TRANSGAZ” SA, Ion STERIAN si reprezentantii Societãtii Nationale de Transport Gaze Naturale ”TRANSGAZ”, au participat, prefectul Judetului Hunedoara, Fabius-Tiberiu KISZELY, reprezentantii  tuturor unitãtilor administrativ-teritoriale din zona traversatã de conductã, parlamentari  din judetul Hunedoara, reprezentanti ai Inspectoratului de Politie Judetean Hunedoara, ai Inspectoratul de Jandarmi Judetean „Decebal” Hunedoara, ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgentã „Iancu de Hunedoara” al judetului Hunedoara, ai Directiei Silvice Hunedoara precum si reprezentanti ai constructorilor.
Monika BACIU

Advertisements

Un comentariu la „Universitatea Petrosani, gazdã pentru prezentarea proiectului BRUA

  • 28 octombrie 2018 la 21:52
    Permalink

    Kkt!

Comentariile sunt închise.