A fost operationalã un timp foarte scurt, dar a creat efecte si primarul din Lupeni spune cã va degreva bugetul local de banii pe care i-a folosit la asfaltarea arterei principale.
Este vorba despre o axã de finantare care a fost valabilã pentru o perioadã redusã, dar despre care autoritãtile de la Lupeni au aflat la timp, iar acum ar putea primi banii pe tot proiectul de asfaltare, exceptând partea de proiectare. „Este proiectul cu suma cea mai mare pe care am licitat-o, un proiect pe care îl facem azi din economiile pe care le-am fãcut la primãrie timp de un an de zile. Încercãm sã accesãm acesti bani din fonduri europene. Am avut norocul sã se redeschidã o axã de finantare, care a fost închisã pânã acum o sãptãmânã. Ea se potriveste exact cerintelor pe care le aveam noi. Am avut noroc, cã a fost deschisã doar pe o sãptãmânã si cã pânã acum era închisã si am depus proiectul, fiind posibil sã primim toti banii înapoi 5,4 milioane de lei”, a precizat Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni.
Artera principalã din municipiul Lupeni va cunoaste o transformare spectaculoasã, dupã ce, spune primarul Lucian Resmeritã, va fi finalizatã asfaltarea, iar în zona spitalului va fi amplasat un sens giratoriu unic. Toate acestea sunt detalii pe care, asa cum recunosc acum edilii, vor transforma din temelii imaginea unui oras care are mari aspiratii spre turismul national.
Diana Mitrache