Primãria municipiului Vulcan a fost premiatã pentru proiectul de dezvoltare turisticã în Pasul Vîlcan. 24 de proiecte importante realizate în acest an de institutiile publice au fost prezentate în cadrul Galei Administratie.ro.
Edilii din Vulcan au reusit sã impresioneze cu proiectul prin care încearcã sã dezvolte turismul în Pasul Vâlcan. Eveniment de traditie organizat de portalul Administratie.ro si Oameni si Companii, în parteneriat cu Agentia Nationalã a Functionarilor Publici, Gala Administratie.ro a ajuns la a XIV-a editie, fiind organizatã pe 25 octombrie, la Ana Hotels în Poiana Brasov. 80 de persoane au participat la Galã: reprezentanti ai administratiei publice centrale si locale, precum si ai mediului de afaceri.
Autoritãtile locale din municipiul Vulcan au creionat o strategie pentru dezvoltarea statiunii montane Pasul Vîlcan. În munte au fost organizate mai multe evenimente al cãror rol a fost cresterea numãrului de turisti. Potrivit edililor, etapele acestui proiect de maximã importantã pentru municipiul Vulcan. au ca perioadã de referintã intervalul 2011-2018 si cuprind în mod coerent, elemente de infrastructurã, amenajãri de pârtii, constructii adiacente pentru iubitorii sporturilor de iarnã, organizarea de evenimente sportive si culturale.
Astfel, în viziunea autoritãtilor publice din Lupeni cea mai importantã realizare a fost telegondola.
“Valoarea primei telegondole construite – tronson 1 (lungime 3.027m) cote (770m-1310m) cu acces rutier si pietonal la statia de pornire, canalizare, ziduri de sprijin, parcare, pârtie cu teleschi, punct de prim ajutor, alimentare cu energie electricã, este de aproximativ  50.000.000 lei. Investitii realizate din fonduri europene si guvernamentale”, aratã un document al Primãriei Vulcan.
Apoi, în anul 2015 a avut loc omologarea primei pârtii de schi. O altã investitie care a contribuit la dezvoltarea turisticã a fost modernizare DJ 664: PAS Vulcan – Vulcan km 38 + 000 – 41 + 700 – proiectul Consiliului Judetean implementat in perioada 2013-2015, pe fonduri europene POR 2007-2013 – valoare totala buget proiect 12.000.000 lei.
Un alt proiect început vizeazã reabilitarea DJ 664- TG JIU – Turcinesti- Schela- Pas Vulcan- Vulcan km. 42+500-km 44+930 sector intravilan- zona Dincã- statie telegondolã – proiectul UAT Vulcan, contract aflat in implementare, valoare lucrãri 3.152.000 lei. Proiectul este realizat în proportie de 60%.  Pentru viitor, edilii au în vedere, printre altele, construirea de unitãti de cazare, dotãri si servicii. În total au fost create 92 de parcele în zonele: UTR 1 –Crucea lui Bogdan, UTR 2 – trecãtoarea Lupilor, UTR 3 – La trei fagi, UTR 4 – Pasul Vâlcan.
Monika BACIU